23948sdkhjf

Danmark er Kinas mejeri-forbillede

Kina har valgt Danmark som pilotprojekt for Kinas nye lovgivning for fødevaresikkerged ved import af mejeriprodukter.
En ny, strammere lovgivning for fødevaresikkerheden er på vej i Kina på mejeriområdet. Stramningerne skal ikke blot gælde kinesernes egen mejeriproduktion, men også importerede mejeriprodukter. Det skriver nyhedsmagasinet mejeri i januar-udgaven.

Da den danske mejerieksport til Kina vokser, er de nye regler vigtige for danske mejerier. Derfor mødtes de kinesiske myndigheder og den danske Fødevarestyrelse i november. Sidst i december skulle de forskellige danske mejerier herefter melde ind, om de ønskede at blive godkendt til eksport til Kina.

Et dansk forspring

I løbet af foråret vil de kinesiske myndigheder besøge de pågældende mejerier i Danmark. Dernæst er det håbet, at der kan opnås en systemgodkendelse af det danske system - dvs. at det fremover vil være Fødevarestyrelsen, som skal sige god for eksportvirksomheden.

- Vi har sammen med Fødevarestyrelsen og Arla Foods givet en sammenhængende redegørelse for de danske regler, og hvordan samspillet mellem offentlig kontrol og egenkontrol foregår herhjemme, hvor ansvaret i høj grad er lagt ud til virksomhederne, fortæller chefkonsulent Claus Heggum fra Landbrug & Fødevarer i en nyhed på Landbrug og Fødevarers netside.

Pilotprojektet vil ifølge Claus Heggum give Danmark et forspring i forhold til andre eksporterende lande, hvor mejerierne skal til at tilpasse sig de nye standarder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158