23948sdkhjf

Eksporten trækker virksomhedernes omsætning

Der er tale om en svag udvikling i såvel den indenlandske omsætning som i eksportomsætningen.
Virksomhedernes salg faldt i november med 3,1 procent. Set over de seneste tre måneder er omsætningen steget med 0,6 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Stigningen de seneste tre måneder er trukket af udviklingen i eksporten. Alligevel har omsætningsudviklingen i 2012 samlet set tegnet sig betydeligt svagere end i både 2010 og 2011.

Tynget af svage konjunkturer
– Virksomhedernes omsætning er tynget af de fortsat svage konjunkturer, og 2012 tegner til at have den svageste omsætningsudvikling, vi har set i Danmark de seneste år, siger økonomisk konsulent Lasse Bank fra DI.

Han peger på, at både den indenlandske omsætning og eksportomsætningen udvikler sig svagere end tidligere år.

2012 med den svageste udvikling
– Den indenlandske omsætning har de seneste år udviklet sig betydeligt svagere end salget til vores eksportmarkeder. I 2012 har vi dog set den svageste udvikling i eksportomsætningen gennem flere år. Virksomhederne presses i stigende grad af de svage internationale konjunkturer, forsætter Lasse Bank.

Den svage udvikling i eksportomsætningen dækker over mindre stigninger på tværs brancherne og så transportbranchen, der står for knap halvdelen af den stigende eksportomsætning i 2012.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109