23948sdkhjf

Nu skal brød miljømærkes

Miljømærket Svanen skal nu til at sidde på fødevarer.
Det plejer at sidde på vaskepulver og toiletpapir. Men fremover skal miljømærket Svanen pryde både brød og bagerier.

Kriterierne er i høring indtil marts, og derefter regner Miljømærkning Danmark med, at en endelig ordning bliver vedtaget i juni.

-Det er kun naturligt, at vi begynder at miljømærke fødevarer. Vi har i lang tid sagt ’bøf, bil og bolig’, når vi snakker om danskernes primære miljøbelastning, og her repræsenterer bøffen alt det, vi spiser og drikker, siger Lisbeth Engel Hansen, der er chef i Miljømærkning Danmark, til Food Culture.

Et EU-anliggende

Spørger man branchen, ser den dog ikke samme logik i at miljømærke fødevarer med den grønne svane.

-Vi vil rigtig gerne fortælle om, hvordan vi producerer vores fødevarer, men vi synes, at det er et EU-anliggende, når det gælder mærkning af fødevarer, siger Susanne Kofoed, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Svært at overskue

Også hos Schulstad forholder kommunikationschef Jesper Skovlund sig skeptisk.

-Det er godt at have fokus på miljøhensyn, og det er faktisk noget, vi gør meget i hele vores koncern. Men jo færre mærkningsordninger, jo nemmere er det for forbrugeren at overskue. Derfor tvivler jeg på, at et nyt miljømærke vil skabe et bedre overblik, siger han til Food Culture.

Miljømærkning Danmark regner med, at ordningen om et svanemærke til brød og bagerier kan blive vedtaget til sommer, såfremt alt går som planlagt.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081