23948sdkhjf

DM i Skills godt fra start

NRGI Arena i Århus syder i disse dage af aktivitet og passion - årets danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser, DM i Skills 2013, er netop åbnet.
Torsdag den 24. januar slog DM i Skills dørene op i Århus NRGI Arena og Stadion. 268 unge dyster nu om at blive de bedste inden for netop deres fag. 37 forskellige fag er repræsenteret, størstedelen - 31 - af dem som konkurrencefag og en mindre del som demonstrationsfag.

Lørdag den 26. januar kåres de i alt 38 vindere i fordelt over enkeltpræstationer og hold, som deltager i konkurrencerne.

Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, var første mand til at byde de fremmødte velkommen ved dagens åbningsceremoni. I sin velkomsttale til deltagerne fremhævede han erhvervsuddannelsernes vigtighed og arrangements betydning i forhold til resten af samfundet:

- De bedste ambassadører vi overhovedet kan få for erhvervsuddannelserne, betegnede Jesper Juul Sørensen deltagerne og fremhævede også, at man de kommende dage vil kunne se demonstrationer på det ypperste indenfor de deltagende fag.

Ikke nok at tage en murerjakke på for at være murer
Afløseren på podiet, Århus-borgmester Jacob Bundsgaard, var akkompagneret af en lokal murermester og demonstrerede forskellen på at være uddannet ekspert på sit fagområde og så bare sætte pris på godt håndværk.

I en demonstration brugte Århus-borgmesteren otte forsøg på at dele en mursten i mindre end perfekte dele. Efterfølgende tog det blot den faguddannede et enkelte slag at dele murstenen og modtage et stort bifald fra salen.

Efter demonstrationen af forskellen på at ønske og evne kom Jacob Bundsgaard ind på behovet for også i fremtiden at have dygtige håndværkere. Som de øvrige på podiet understregede han nødvendigheden af, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og rettede i sin tale også blikket mod de virksomheder, der med borgmesterens ord må tage et ansvar for at skabe praktikpladser til de unge.

Inspiration for andre unge
Afslutningsvis var det børne- og undervisningsminister, Christine Antorini, som ønskede de fremmødte velkommen og god vind

- Ambassadører for de mange, der kommer og ser på, var ordene fra ministeren, der betegnede hele arrangementet som en inspiration der skal få flere til at søge ind på de mange uddannelser.

DM i Skills løber frem til lørdag den 26. januar, hvor Danmarksmestrene 2013 kåres og får overrakt præmier af prins Joachim.

DM i Skills blev afholdt første gang i januar 2011. Her deltog 36 fag og knap 200 unge fra landets erhvervsskoler deltog, og 14.500 besøgende kom forbi arrangementet. I 2012 var besøgstallet så oppe på 20.800. I år er DM i Skills så rykket fra Odense til Århus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094