23948sdkhjf

Burger King: Danske bøffer er uden hest

Udskiftning af leverandøren Silvercrest er udelukkende en sikkerhedsforanstaltning, forklarer fastfood-kæden.
De irske landbrugsmyndigheder (DOA) har nu bekræftet, at danske Burger King-bøffer ikke indeholder spor af heste-dna. Det skriver Burger King i en udtalelse til medierne, efter det i sidste uge kom frem, at fastfood-kæden havde skiftet leverandøren Silvercrest ud på grund af den såkaldte hestekødsskandale i England.

Her havde flere supermarkeder i England for nylig trukket oksekødsbøffer tilbage. Årsagen var, at de engelske fødevaremyndigheder havde afsløret, at en tredjedel af bøfferne bestod af hestekød.

Under mistanke
Kødet var produceret af den irske producent APB Silvercrest, som også leverede millioner af bøffer til Burger King-kæden.

- Silvercrest har været under mistanke for mulig sammenblanding af visse produkter. Denne virksomhed har også leveret bøffer af 100 % rent irsk & britisk oksekød til vores restauranter i Danmark, skriver Burger King blandt andet i sin udtalelse til medierne.

Frivillig udskiftning
I udtalelsen forsikrer Burger King om, at forrige weekends udskiftning af samtlige produkter fra Silvercrest udelukkende var en frivillig sikkerhedsforanstaltning.

- Selvom det ikke har udgjort et problem for fødevaresikkerheden, besluttede vi i forrige weekend at udskifte alle Silvercrest-produkter i Danmark med produkter fra andre godkendte Burger King-leverandører. Dette blev gjort på ren og skær frivillig basis som en sikkerhedsforanstaltning, står der i udtalelsen, som også beklager over for bekymrede kunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109