23948sdkhjf

Novozymes køber canadisk enzymforretning

Novozymes erhverver hele canadiske Iogen Corporations forretning for industrielle enzymer.
Et opkøb, der komplementerer Novozymes' eksisterende forretning inden for papir-, tekstil, kornforarbejdnings- og dyrefoderindustrien. Sådan beskriver Novozymes i en pressemeddelelse erhvervelsen af virksomhedens nye enzymforretning.

Novozymes køber Iogen Bio-Products, de industrielle enzymaktiviter af den Ottawa-baserede Iogen Corporation for 67,5 mio. canadiske dollar (godt 370 mio. kr.) og eventuelle earn-out-betalinger på op til 12,5 mio. canadiske dollar (knap 70 mio. kr.).

Transaktionen giver Novozymes alle kommercielle rettigheder til Iogen Bio-Products’ eksisterende produktportefølje, pipeline, faciliteter og knowhow. Novozymes erhverver således hele Iogen Corporations forretning for industrielle enzymer. Opkøbet omfatter ikke aktiver, som vedrører Iogen Corporations procesteknologier inden for bioenergi.

Passer godt ind
Iogen Bio-Products, som etablerede sig i enzymindustrien i 1991, producerer og sælger enzymer til papir-, tekstil-, kornforarbejdnings- og dyrefoderindustrien. Virksomheden har omkring 70 ansatte og sælger over 20 produkter globalt.

- Iogen Bio-Products passer godt til Novozymes. Vi overtager dels en række produkter, som komplementerer vores eksisterende produktportefølje, dels en gruppe talentfulde medarbejdere, som er særdeles dygtige til at udvikle og producere industrielle enzymer, siger Andrew Fordyce, Vice President for Global Enzyme Sales and Customer Solutions i Novozymes.

Finansiel effekt
Opkøbet forventes at få en positiv effekt på Novozymes’ salgsvækst i 2013 på ca. 0,5 procentpoint afhængigt af gennemførelsesdatoen.

Opkøbet forventes at få en svagt negativ effekt på resultat af primær drift og overskudsgraden i 2013, men forventningerne til vækst i resultat i primær drift og overskudsgrad forbliver uændrede. Forventningen til afkast af investeret kapital (ROIC) for 2013 ændres fra ca. 20% til 19-20% som følge af den ekstra investerede kapital.

Novozymes' forventning til frie pengestrømme inkluderer ikke opkøb og forbliver uændret for 2013. Forventningen forudsætter, at kurserne for selskabets vigtigste valutaer fastholdes på niveauet for noteringskurserne den 18.januar for resten af 2013

Transaktionen forventes afsluttet i slutningen af februar 2013, når formaliteterne er på plads.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078