23948sdkhjf

Danish Crown og Lantmännen skaffer ledige i job

Tag et kursus og få et sommerjob på Danish Crown eller Lantmännen i Horsens. Sådan lyder et nyt tilbud til folk uden job i Horsens Kommune.
Danish Crown i Horsens vil gerne være med til at tage ansvar for at skaffe ledige i job og indleder et samarbejde med brødproducenten Lantmännen, Jobcenter Horsens og Learnmark Horsens om et kursus, der kan sikre deltagerne job.

Jobcenter Horsens er i fuld gang med visitationen af ledige til kurset, som planlægges indledt i begyndelsen af marts.

På Learnmark Horsens får deltagerne et grundlæggende indblik i Danish Crown og lærer at svinge slagtekniven. Ud over undervisning i faget er der i løbet af kursets fire uger fokus på ergonomi, sikkerhed, sundhed og fødevarekvalitet.

Med de nyerhvervede kvalifikationer får deltagerne mulighed for et sommerferiejob på en af fabrikkerne, som typisk vil vare fra april til september.

Tosset med ledige
Det nye tiltag skal ses på baggrund af, at Danish Crown i Horsens de senere år har været nødt til at benytte sig af andre muligheder for at få ferieafløsere. Blandt andet har man kigget i bunken af uopfordrede ansøgninger og har haft kontakt med fagforeningen Fødevareforbundet NNF og jobcentre i Polen, men uden tilstrækkeligt held.

- Med så mange ledige i Horsens Kommune kan det virke tosset, at vi ikke er bedre til at få dem i arbejde. Det prøver vi at gøre noget ved nu, siger fabriksdirektør på Danish Crown i Horsens, Per Laursen.

Kursus med gulerod
Deltagerne på kurset får stillet en gulerod i udsigt. De er sikret arbejde, hvis de gennemfører kurset. Alle bliver kaldt ind til en samtale af enten Danish Crown eller Lantmännen.

- Hvis vi for eksempel tager 40 ind på kurset, er det også det antal afløsere, vi skal bruge i den anden ende. Der er tale om et forløb, som er bundet op på et konkret behov for arbejdskraft hen over sommeren, siger Per Laursen.

- Gennemfører man kurset, og vil man det her, er der et arbejde. Det er ikke bare et aktiveringsprojekt for aktiveringens skyld, slår fabriksdirektøren fast.

Hver uge slagtes, opskæres og udbenes 100.000 grise på Danish Crown Horsens, der beskæftiger mere end 1.500 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126