23948sdkhjf

Lovgivning forhindrer ikke kødfusk

Frem for at iværksætte ny lovgivning på området, bør fødevareministeren skærpe kontrollen med producenterne.
Sådan lyder budskabet fra markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, oven på sagen om den frosne lasagne med hestekød.

- Løsningen på problemet er ikke flere eller nye regler. Personer og virksomheder, der systematisk ønsker at svindle og bedrage, finder som regel en vej, og heldigvis bliver det som oftest opdaget, siger Henrik Hyltoft.

Han påpeger, at de gældende regler allerede er overtrådt i den verserende sag, hvorfor ny lovgivning ikke ville have løst problemet. I stedet opfordrer han fødevareminister Mette Gjerskov (S) til at arbejde for, at EU skærper kontrollen med producenterne.

- Fra dansk side er det oplagt at arbejde for, at de øvrige EU-lande intensiverer kontrollen i producentleddet, hvor risikoen for grænseoverskridende fødevareskandaler er størst. Hvis vi får styr på det led i fødekæden, er risikoen for, at vi vil se lignende sager fremover, minimal, siger Henrik Hyltoft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438