23948sdkhjf

Danone vil skære 900 job

Verdens største producent af yoghurt har planer om at skære ca. 900 job i Europa over to år.
Den sydeuropæiske økonomiske nedtur har skabt en sløv salgsvækst hos Danone. Den franske fødevaregruppe vil derfor nedlægge omkring 900 job i Europa over to år for igen at opnå en lønsom vækst i 2014. Det skriver Børsen.

- 2013 bliver et overgangsår – et år, hvor det gælder om at bringe vores aktiviteter som helhed tilbage i stærk, lønsom vækst i 2014, siger formand og adm. direktør Franck Riboud ifølge Børsen.

Meget udsat under krisen
Eftersom ca. 38 pct. af Danones afsætning ligger i Vesteuropa, er fødevarekoncernen en af de spillere i branchen, som er mest udsat for krisen i eurozonen.
Her leverer mejeridivisionen i Spanien især svage resultater, da kunderne vælger billigere, private mærker på grund af recessionen.

Negativ efterspørgsel
Danone forventer, at forbrugerefterspørgslen fortsat vil være negativ i Europa, mens omkostningerne til råmaterialer og emballage vil blive ved med at være høje.
Koncernen har derfor forudsagt, at 2013-overskudsgraden vil falde med mellem 30 og 50 basispoint, efter at den er faldet 50 basispoint til 14,18 pct. i 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109