23948sdkhjf

Foss klar med indisk satsning

Foss har udviklet et apparat, der kan analysere mælk på et splitsekund. Hillerød-virksomheden kan dermed hjælpe mange indiske familier til at få brød på bordet.
Hos Foss er man tæt på at lægge sidste hånd på analyseapparatet, der i løbet af få sekunder kan fortælle, hvor meget fedt, protein og tørstof, der findes i den pågældende mælk. Nyheden skal i første omgang sælges på det indiske marked, som er verdens største producent af mælk, men hvor snyd med kvaliteten også ofte fremtræder. Det skriver Hillerødposten.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr har netop været et smut forbi Hillerød, hvor hun fik lejlighed til at se på nyheden.

- De blander sukker og vand i mælken for at få det til at se ud som om, der er mere, forklarer en Foss-medarbejder ministeren.

Mælk er i Indien ofte en families eneste indtægtskilde, hvorfor snyd er udbredt. Men den nye maskine fra Foss kan afsløre mælkens sammensætning på få sekunder.

Analyse-apparatet kommer til at koste ca. 5.000 amerikanske dollars og potentialet i Indien er stort, eftersom der i landet findes omkring 120.000 mælkeindleveringssteder.

Læs mere om: Foss
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125