23948sdkhjf

Hvor stammer kødet fra?

Danske forbrugere er meget optagede af, om der står oprindelsesland på fødevarens emballage.
Forbrugerrådet offentliggør i dag resultaterne af en ny undersøgelse, der har spurgt ind til danskernes interesse i, hvor maden i køledisken kommer fra. Det skriver Jyllands-Posten.

- Danske forbrugere er meget bevidste, og vores undersøgelse peger på, at rigtig mange ønsker at vide, hvor deres mad stammer fra, især når det gælder kød, siger forbrugerrådets formand, Anja Philip til avisen.

89 pct. vil kende kødets oprindelsesland
970 forbrugere har angivet deres syn på mærkningen af fødevarens oprindelsesland og størsteparten angiver, at de finder denne oplysning vigtig på de fleste fødevarer. Hele 89 pct. finder det vigtigt for særligt kød og 64 pct. ønsker at kende oprindelseslandet alene på den baggrund, at de så kan vælge kødet fra, hvis de ikke har tillid til det pågældende land.

Stramninger på vej
Og der er stramninger på mærkningsområdet på vej. Hvor det i dag kun er oksekød og svinekød produceret uden for EU, der skal kunne spores, vil EU inden udgangen af 2014 gøre krav om oprindelsesland på yderligere kød fra svin, får, geder og fjerkræ. Desuden er EU i gang med at undersøge om der også skal angives oprindelsesland, hvis kød indgår sammen med andre ingredienser i en færdigvare, forlyder det ifølge Fødevarestyrelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079