23948sdkhjf

Johnson Controls risikerer milliardregning fra Skat

Skat beskylder kølekoncernen for at have værdisat en række immaterielle rettigheder for lavt, da Johnson Controls i 2006 overtog York International.
Ved opkøbet af York International, der syv år tidligere overtog danske Sabroe Refrigiration, flyttede Johnson Controls en række immaterielle rettigheder som fx patenter og varemærker ud af Danmark. Det skriver Børsen.

I forbindelse med den manøvre mener Skat, at den amerikanske koncern har værdisat værdien af disse rettigheder godt 4 mia. kr. for lavt, og derfor kræver man nu 1,1 mia. kr. af kølekoncernen.

Hos Johnson Controls vil administrerende direktør Palle Martin ikke afvise, at værdifastsættelsen af de immaterielle rettigheder kan diskuteres, men han mener, at et beløb på 1,1 mia. kr. er helt skudt forbi.

- Det er en verserende sag, vi har med Skat, og vi samarbejder om at finde en løsning, og jeg kan ikke sige mere. Der er fremlagt en sag fra deres side, og vi er meget uenige i kravet og har derfor anket kravet til Landsskatteretten, siger han til Børsen.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079