23948sdkhjf

Tocifret vækst hos BioMar

Den danskejede producent af fiskefoder har især haft fremgang på det chilenske marked.
Den positive udvikling fortsatte i BioMar i 2012. Omsætningen steg med 13 procent fra 7,269 mia. kr. i 2011 til 8,227 mia. kr. kr. i 2012.

- Den store fremgang kan primært henføres til en stigning i mængder på 10 procent, men også til lidt højere salgspriser som følge af øgede råvarepriser. Den største stigning i mængder kom i Chile, primært drevet af en fortsat markedsvækst og en marginal forbedring af markedsandelen.
Continental Europe udviste også en pæn relativ vækst, primært forårsaget af en øget markedsandel. I Norge og Skotland var mængderne stort set uændret, i Norge grundet en lavere markedsandel i et højere totalmarked i andet halvår, og i Skotland grundet en kombination af en lidt højere markedsandel og et totalmarked der faldt, blandt andet som følge af udbrud af sygdommen AGD (Amoebic Gill Disease) i opdræt. Mængderne i Costa Rica var som forventet, men de har i den store sammenhæng kun beskeden betydning, skriver BioMar i sit årsregnskab.

Den betydelige vækst i mængderne medførte sammen med favorable valutakurser og en forøgelse af bruttoavance pr. kg et markant indtjeningsløft. Resultatet af primær drift (EBIT) blev øget fra 362 mio. kr. i 2011 til 438 mio. kr. i 2012, og resultat før skat steg fra 225,0 mio. kr. til 452,4 mio. kr.

BioMar forventer i 2013 at realisere en omsætning i størrelsesordenen 9 mia. kr. Fremgangen i forhold til 2012 er drevet af højere råvarepriser, mens den underliggende forretning målt i mængder forventes at være nogenlunde stabil. Årets resultat af primær drift forventes at blive et EBIT i intervallet 380-420 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094