23948sdkhjf

Forbedret indtjening hos Royal Unibrew

Omsætningen forblev uændret, men overskuddet steg hos bryggerikoncernen i 2012.
Den samlede nettoomsætning endte på 3,430 mia. kr., hvilket stort set var uændret sammenlignet med 2011. Korrigeret for frasalget af datterselskaber steg nettoomsætningen dog med 2 procent.

Resultat før finansielle poster (EBIT) steg med 11 mio. kr. til 485 mio. kr., og overskuddet før skat steg med 20 mio. kr. til 481 mio. kr.

- I 2012 har vi opnået en organisk vækst i omsætningen og en fremgang i indtjeningen. Vi har styrket vores markedspositioner igennem en række stærke kommercielle initiativer, som eksempelvis Royal, hvor vi har øget markedsandelen indenfor øl blandt andet igennem lancering af en ny profilflaske. Et andet godt eksempel er styrkelsen af Faxe Kondi mærket indenfor læskedrikke, hvortil vi også har lanceret Faxe Kondi Booster i energidrik segmentet, siger CEO Henrik Brandt.

- Samtidig ser vi klare resultater af vores kontinuerlige indsatser for at øge effektiviteten. Udviklingen viser, at vi har en velfungerende strategi og et godt fundament for den videre udvikling af vores forretning. Med en EBIT-margin på 14,1 procent i 2012 nåede vi et af vores finansielle mål. Samtidig opnåede vi et stærkt cash flow fra både driften og fra salg af ikke-strategiske aktiver, og det har givet os mulighed for igangsættelse af et ekstraordinært udlodningsprogram til vores aktionærer og en yderligere nedbringelse af vores gæld, fortsætter han.

I 2013 forventes et nogenlunde uændret niveau. Her kalkulerer man med en omsætning på 3,325-3,450 mia. kr. og et EBIT på 450-500 mio. kr.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094