23948sdkhjf

Hartmann lukker fabrik

Æggebakkeproducenten er kommet godt ud af 2012, men lukker finsk fabrik for at forbedre sin konkurrenceevne i Europa.
Hartmann indfriede i 2012 sine seneste forventninger til året og skabte stærke pengestrømme på trods af et utilfredsstillende fald i lønsomheden i Europa.

Koncernen fik i i tal et overskud efter skat på 93 mio. kr. og en omsætning på 1.544 mio. kr. mod 1.488 mio. kr. året før. Drifsresultatet faldt til 114 mio. kr. fra 124 mio. kr. i 2011.

- Vi eksekverede på strategien i 2012 og skabte et bedre udgangspunkt for vækst og videreudvikling af forretningen i de kommende år. Med de iværksatte effektiviseringstiltag og lanceringen af nye produkter er Hartmann godt rustet til kampen om kunderne i Europa, hvor udviklingen var utilfredsstillende i årets løb. Samtidig fortsætter den nordamerikanske forretning med at skabe stærke resultater med mere end en fordobling af driftsresultatet i 2012, udtaler CEO Michael Rohde Pedersen i en kommentar til regnskabet.

Han forventer at de iværksatte strategiske initiativer forløber planmæssigt, så der er gode resultater i vente i de kommende år.

- I 2013 forventer vi en omsætning på 1,5-1,6 mia. kr. og en overskudsgrad i niveauet 7,5-9,5%, supllerer han.

Lukning af finsk fabrik
Hartmann har siden den 14. januar forhandlet med finske medarbejderrepræsentanter vedrørende den foreslåede lukning af virksomhedens fabrik i Varkaus. Forhandlingerne er afsluttet, og Hartmanns ledelse har besluttet at lukke den finske fabrik.

Fabrikslukningen sigter mod at forbedre den samlede konkurrenceevne og optimere den europæiske produktion ved at reducere kompleksitet og øge effektiviteten, oplyser firmaet i en selskabsmeddelelse.

Lukningen vil finde sted i 4. kvartal 2013 og forventes ikke at påvirke salget i Europa eller Hartmanns samlede omsætning. Tiltaget medfører 45 afskedigelser i Finland og forventes at resultere i en positiv effekt på 10 mio. kr. årligt på driftsresultatet med fuld effekt fra 2014. Lukningen forventes at medføre særlige poster i niveauet 30-40 mio. kr. i 2013.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109