Menneskers vaner og præferencer ændrer sig med tiden, og virksomhederne må følge med. Det gælder også frugt- og grøntbranchen.
Derfor vil samarbejdspartnerne i inSPIRe nu skabe en platform hvor forskningsverdenen, som består af Aarhus Universitet, Institut for Fødevare og DTU Fødevareinstituttet samt GTS-instituttet AgroTech, kan bringe deres viden ud til virksomheder, der producerer frugt og grøntsager, så de sammen kan skabe innovation og vækst i branchen.
På et seminar den 16. april, vil fødevarevirksomhederne få mulighed for at få et indblik i forskningens verden, og der vil blive lagt op til at danne et innovationsnetværk for frugt- og grøntbranchen og søge midler til netværket i GUDP.
Arrangementet afholdes af AgroTech i inSPIRe regi, mens Aarstiderne i Barritsskov bliver kulissen.
Innovation en nødvendighedSeniorkonsulent Gitte Kjeldsen Bjørn fra AgroTech mener, at de virksomheder, som ikke formår at udvikle sig, vil få det rigtig svært fremover.
- Det er de virksomheder, der tænker innovativt, der vil overleve inden for frugt- og grøntbranchen, udtaler hun.
Seminaret er en oplagt mulighed for virksomheder indenfor frugt- og grøntbranchen til at få inspiration til, hvordan de kan udvikle produktionen og skabe merværdi i takt med, at forbrugernes vaner og præferencer for frugt og grønt ændrer sig.
Programmet for dagen kan findes
her, hvor det også er muligt at tilmelde sig.
Yderligere oplysninger fås hos seniorkonsulent Gitte Kjeldsen Bjørn, AgroTech, tlf.: 87438485, e-mail: gkb@agrotech.dk