23948sdkhjf

Aller Aqua investerer tocifret millionbeløb i ny fabrik

Over halvdelen af de fisk der spises globalt i dag er opdrætsfisk. Aller Aqua rider med på vækstbølgen og tredobler nu sin produktion af fiskefoder i Egypten.
Aller Aqua Group, der sammen med IFU (Industrialiseringsfonden for udviklingslandende) i 2011 købte majoriteten i et egyptisk ejet familiefirma, investerer nu et tocifret millionbeløb i at tredoble den eksisterende kapacitet.

Dermed har Aller Aqua Egypt taget et vigtigt skridt mod at blive den største producent af moderne ekstruderet fiskefoder i Egypten.

6.000 nye kvadratmeter
Fabrikken skal i løbet af 2013 opføres ved siden af den eksisterende fabrik, på en 6000 m2 stor grund, der blev erhvervet for en del år siden.

- I løbet af 2012 har vi optimeret den eksisterende fabrik, så meget vi kunne. Og vi er blevet rigtig godt modtaget af de egyptiske opdrættere, som vi med vores produkter og viden kan hjælpe og støtte til at blive mere produktive og samtidig forbedre miljøet.Det momentum vi har skabt i Egypten danner nu grundlag for udvidelsen, udtaler Henrik Halken, der er formand for det egyptiske selskab

Et marked med udfordringer
Det er ingen hemmelighed, at der er stor politisk uro i Egypten, og Henrik Halken fortæller da også at Aller Aqua dagligt oplever udfordringerm, som er helt uforståelige for danskere.

- Det kan fx tage 3 dage inden man kan få brændstof til de lastbiler der skal transportere råvarer til fabrikken, og det kræver god planlæging, understreger han.

Alligevel tror han på markedeet og en prositiv fremtid i landet, for lokale politikere og myndigheder har vist meget stor interesse for Allaer Aquas aktiviteter.

Opdrætsfisk i vækst
Aller Aqua har siden man startede med at producere fiskefoder for 50 år siden, været i konstant vækst. Udover fabrikken i Christiansfeld er der i 2001 bygget fabrik i Polen og i 2007 i Tyskland – sidstnævnte består udover koncernens mest moderne fiskefoder fabrik også af en fabrik til produktion af protein og stivelses produkter

Hans Erik Bylling, hovedaktionær og adm. direktør i Aller Aqua Group, fortæller at virksomheden i dag sælger fiskefoder til over 50 lande på verdensplan.

- Vi har en klar og konkret strategi i Aller Aqua, der skal bringe os yderligere vækst i de kommende år – og her er investeringer som den vi nu foretager i Egypten et af værktøjerne, samtidig med at vi ønsker at fortsætte væksten på vore eksisterende markeder, forklarer Hans Erik Bylling.

Aller Aqua er dog udfordret af de stadigt stigende råvarer priser og til tider mangel på disse. Derfor afsætter virksomheden også fremover endnu større ressourcer til forskning i brugen nye råvarer, der kan være med til at sikre væksten i akvakultur.

- Akvakultur er i dag verdens hurtigst voksende fødevaresektor – over halvdelen af de fisk der spises globalt i dag er opdrætsfisk og derfor har vi naturligvis fokus på at udbygge vores aktiviteter rundt om på verdens vækstmarkeder, slutter Hans Erik Bylling.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095