23948sdkhjf

Danske kartofler til alverdens chips

Danespo har udviklet en ny kartoffelsort og selskabets direktør er nu taget til Egypten for at imponere landets store chipsproducent.
Danespo sælger i forvejen læggekartofler til Egypten, men med den nyudviklede kartoffelsort Royal håber adm .direktør Steen Bitch at kunne få foden inden for hos Pepsioco-ejede Chipsy. Det skriver Børsen.

Kartoffelsorten Royal er speciel på grund af en særlig lagringsegenskab, der gør, at den ikke begynder at udvikle sukker, som ved varmebehandling karamelliserer og giver brune ringe på de færdige chip. Danespo har udviklet på kartoflen i årevis og har derfor alle rettighederne hertil.

Ender besøget i Egypten med, at Chipsy får interesse for netop den egenskab, vil det være en stor sejr for Danespo. For et direkte samarbejde med en producent vil blåstemple virksomheden og gøre det nemmere at få nye sorter ind på markedet.

- Man kan jo på et marked kun give eksklusivitet til sine varer til én. Det er ligesom et ægteskab: Man skal være sammen med den rigtige, siger Steen Bitch til avisen.

Danespo sælger i alt for i nærheden af 25 mio. kr.i egypten, og trods de økonomiske problemer i landet vurderer direktøren potentialet til at være langt større.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093