23948sdkhjf

Rose Poultry stærkt igennem 2012

2012 blev et udfordrende år for Rose Poultry, der kæmpede sig flot igennem, trods en omfattende brand på fabrikken i Vinderup.
Rose Poultry blev en del af finske HK Scan i 2010 og i den netop offentliggjorte koncern-rapport får den danske virksomhed en stor tak for indsatsen i det forgangne år.

Voldsom brand hærgede fabrikken
I juni 2012 udbrød der brand på fabrikken i Vinderup, som er Rose Poultrys største produktionsenhed, og den forårsagede voldsomme skader på 2.200 kvadratmeter fabrik og inventar. I alt kostede branden et tocifret millionbeløb i materielle tab.

Kun tolv dage efter branden var produktionen genoptaget på andre Rose-fabrikker og i Vinderup etablerede man en midlertidig slagtelinje, som myndighederne godkendte til brug allerede fem uger efter branden. Dermed kunne slagtingerne genoptages, dog med lavere kapacitet end normalt.

Produktion genoptaget efter seks måneder
Knap seks måneder efter ulykken, i slutningen af november, kunne et genopbygget slagteri genåbne og i begyndesen af december var produktionen næsten tilbage på normalt niveau.

- Tak til en samlet indsats fra den motiverede stab af medarbejdere, ledelse og andre interessenter, som har afhjulpet krisen og overvundet branden, lyder ordene fra HK Scan i årsrapporten.

Og den danske virksomhed, som er landets største producent af fjerkræprodukter, udgør da også en vigtig brik i HK Scan Koncernen. Med Rose Poultry under sine vinger, er HK Scan den største fjerkrævirksomhed i Nordeuropa og markedsledende i Danmark, Finland og Estland.

Stor dansk resultatfremgang
Rose Poyltry havde i 2012 en omsætning på 211,7 mio. euro som næsten var på niveau med 2011, hvor omsætningen lød på 228,1 mio. euro. Resultatet før renter og skat (EBIT) endte i 15,4 mio. euro mod et negativt resultat på 3,7 mio. euro året før. I 2012-regnskabet optræder afskrivninger på 5,5 mio. euro grundet branden i Vinderup.

HK Scan har samlet set haft en omsætning på 2.546,8 mio. euro i 2012, som er på højeste niveau i de seneste fem år. Koncernen realiserede i perioden et EBIT-resultat på 41,3 mio. euro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079