23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

COVID-19: Rengøring og desinfektion for at reducere smitterisiko

Udløber
15. marts 2026

Omhyggelig daglig rengøring på steder, hvor mennesker færdes, spiller en central rolle både i forhold til komfort, sikkerhed og smitterisiko
 
Adskillige undersøgelser gennemført under kontrollerede forhold har påvist, at virus kan overleve på overflader og dermed smitte gennem indirekte kontakt. Hvor længe virus kan overleve på overflader og kontaktpunkter afhænger af hvilken type virus, der er tale om, overfladens beskaffenhed samt den aktuelle lufttemperatur og luftfugtighed. Man ved endnu ikke med sikkerhed, hvor længe Coronavirus kan overleve på overflader, men Sundhedsstyrelsen vurderer, at det kan være op til 48 timer.

For at begrænse smittespredning er det vigtigt at udføre daglig rengøring. På steder hvor personer, der enten er konstateret smittet eller mistænkt for at være smittet med Coronavirus, har opholdt sig, er det meget afgørende, at der udføres grundig rengøring og efterfølgende desinfektion af kontaktpunkter. 

Nedenstående vejledning er tiltænkt butikker, offentlige transportmidler, kontorer, skoler, daginstitutioner, hoteller mm.

Vejledning for rengøring og desinfektion
Grundig rengøring med et universelt rengøringsmiddel bør udføres i det/de rum, hvor den smittede person har opholdt sig. Der skal anvendes engangsmikrofiberklude og engangsmopper. Vær særligt opmærksom på rengøring omkring kontaktpunkter og kontaktflader. Affald fra rengøringen og kontamineret udstyr skal omgående pakkes i en separat affaldspose, der forsegles og smides ud.

FØLGENDE PRODUKTER KAN ANVENDES TIL RENGØRING:

Efter rengøring skal kontaktpunkter og kontaktflader desinficeres. Til dette skal anvendes overfladedesinfektionsmidler med virucidal effekt (EN14476). Husk at overfladen skal være våd i henhold til den kontakttid, der er angivet på desinfektionsproduktet. 

FØLGENDE PRODUKTER KAN ANVENDES TIL DESINFEKTION AF OVERFLADER:

 
Efter rengøring skal toiletfaciliteter desinficeres. Til dette anvendes klorbaserede produkter som eksempelvis WipeClean Chlorine Disinfection ovenfor.

Ved rengøring og desinfektion skal du være opmærksom på at beskytte dig selv og anvende personlige værnemidler/handsker m.m. Arbejdstøj og sko skal være lette at vaske. Når du skal rengøre et rum, hvor en smittet person har opholdt sig, anbefales det at bruge væskeafvisende, langærmet engangskittel samt handsker. Handsker skal tages af uden at berøre ydersiden. Husk at du skal gennemføre korrekt håndhygiejne både før og efter brug af handsker.

FØLGENDE PRODUKTER KAN ANVENDES TIL HÅNDHYGIEJNE:

 

Kontakt salg.dk@kiilto.com for mere information og produkter, som kan være med til at nedbringe smitten.  

KiiltoClean A/S
Frederik Plums Vej 2
5610 Assens
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK89461014
P nummer: 1002819172

Kontaktperson

SKA
Salg KiiltoClean A/S
Salg
salg.dk@kiilto.com

Send til en kollega

0.063