23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

STOP madspild allerede på Frugt og grøntlageret

Udløber
11. juni 2033

De største udfordringer på frugt- og grøntlagre er ethylen, skimmel og støvpartikler i luften. De færreste er dog opmærksomme på, at luften enkelt og billigt kan holdes ren ved at bruge ionisering.

For at sikre at de friske produkter ikke bliver til affald før de blive spist, er forholdene på lagrene et vigtigt fokuspunkt for virksomhederne.  Frugt og grøntlagrene gør i dag meget for at reducere deres affald ved bla. at neutralisere ethylen, som naturligt lagres i luften. Derudover bruger lagrene også ekstra ressourcer på rengøring for at undgå skimmel og støv. . Men de færreste er opmærksomme på, at luften enkelt og billigt kan holdes ren ved at bruge ionisering - en luftrensningsteknik, der er inspireret af hvordan ionerne holder luften ren i naturen.

Ionisering kan også bruges i lastbilens lagerum, når frugt og grønt transporteres den sidste vej ud til butikker/forbrugere.

Læs vores case og bliv inspireret til at gøre mere ved unødvendig lagerspild:

PROBLEM: I Norge har Coop, Bama og Bare samt andre frugt & grønt grossister ionisering i deres frugt- og grøntlagre.  Det er typisk blevet installeret efter at et lager opdager skimmel på væggene eller konstatere ekstra skimmel på deres frugt og grønt, og dermed øget spild. Den øgede skimmelvækst forsøges reduceret ved øget rengøring, men da skimlen findes i luften, er den svær at eliminere.

 LØSNING: Et eksempel er at en kunde tager fat i FHS Scandinavia, da den tidligere har gode erfaringer med at løse skimmelproblemer i kølerum med ionisering i eksisterende luftcirkuleringssystemer på andre af virksomhedens lagre. FHS installerede derfor en Air4000 i deres køleanlæg og ioniseringsanlæggets konkrete størrelse blev tilpasset mængden af recirkuleret luft i det store lagerrum.

RESULTAT: Skimmel, ethylen og støv bliver elimineret i en sådan grad, at den recirkulerede luft i frugt og grøntlageret ikke længere giver grobund for mikrobiologi i luften. Det viser sig ved, at der går længere tid mellem rengøringsintervallerne, svindet bliver mindre og indeklima for lagermedarbejdere bliver bedre. Mængden af spild er dog lidt sæsonafhængigt, men generelt vil mængden af kasseret frugt og grønt blive mærkbart mindre med ionisering. Anlægget blev tjent ind på kort tid og det ved kun at indregne sparet rengøring. Mindsket spild og bedre indeklima kom som ekstra fordele oveni. 

At ionisering havde mærkbar positiv effekt på indeklimaet betød, at virksomheden efterfølgende installerede ionisering i deres eksisterende ventilationssystem i administration og kontor, tilpasset og installeret af FHS Scandinavia.

LÆS andre CASES på vores hjemmeside, hvor MADSPILD også mindskes indenfor mejeri og kødindustrien 

FHS Scandinavia ApS
Strandgade 18
5683 Haarby
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33963440
P nummer: 1017192147

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047