23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Vi bruger norsk erfaring fra fiskeindustri i listeriakamp

Udløber
17. december 2033

Mange fiskeproducenter kæmper med listeria. Men med FHS Scandinavias listerialøsninger får producenterne en effektiv måde at reducere listeria på.

FHS Scandinavia har i mange år leveret hygiejneløsninger til fiskeindustrien i Norge og har haft stor succes med at anvende ionisering og UVC til at reducere risikoen for listeria hos fiskeproducenterne (læs case) .

Udfordringerne opstår når rengøring og desinfektion ikke kommer tilstrækkeligt ind i ruheder, tærringer og samlinger i produktionsudstyret, så biofilm med listeria og andet mikrobiologi kan leve videre efter endt hovedrengøring.

Da listeria er hårdfør overfor bl.a. kulde, kan listeria i restbelægning og biofilm sprede sig umiddelbart efter rengøring, hvor hele køle/frysetunnellen er optøet, rengjort og desinficeret med kemikalier. Luften i kølefordampere vil herefter sprede listeria ud i rummet og dermed øges risikoen for kontaminering af overflader og fiskeprodukter.

Fred Sørensen, FHS Scandinavias norske salgschef, har arbejdet med teknologien hos norske fiskerproducenter i over 20 år, siger ”Når vi besøger en virksomhed og kender til dens produktionsproces og faciliteter, kan vi sammensætte en løsning, der tilsammen giver ekstra sikkerhed for at fjerne listeria. Store norske fiskevirksomheder som f.eks. MOWI, Wangensten og Lofotprodukt har brugt vores løsninger med stor tilfredshed de seneste 20 år”.

FHS Scandinavia arbejder med tre teknologier til at reducere risikoen for listeria:

1) Ionisering i luften

2) UVC-lys på transportbånd og UV-tunneler

3) antibakterielle måtter til gulvbelægning

Fred Sørensen uddyber: ”Vi har gennem mange år arbejdet tæt sammen med Europas førende teknologiproducenter og det giver os et ekstra godt grundlag for dimensionering af anlæg, den bedste driftsstabilitet og dermed dokumentation for at opnå de ønskede resultater for eliminering af listeria.”

Men hvordan kan ionisering i luften reducere forekomsten af ​​listeria?

I laboratorieforsøg viser ionisering med rør fra Airgenic, at det dræber 99,5 % af listeria, som er i vækstfasen. Forskning og erfaring viser, at jo mere hurtigvoksende en bakterie er, desto større effekt har Airgenics ionisering i at forhindre en videre formering. (Matfors, 2001- læs hele testen i vedlagte PDF)

 Airgenics ioniseringsteknologi i ventilationen sikrer, at luften bliver "renseren" og ikke "bæreren" af bakterier ved at dræbe enhver bakterie- eller svampekoloni, der forsøger at formere sig hurtigt og effektivt, uanset hvor de befinder sig i rummet. Den eneste betingelse er, at luften kommer til.

Test viser også, at ionisering har en stor effekt på eliminering af virustransmission gennem luft, herunder Covid 19 (se test på Airgenic.com).

Som ekstra sikkerhed anbefaler FHS Scandinavia at anvende UVC-lys på kritiske overflader, der kommer i direkte kontakt med fisken. I andre tilfælde kan antibakteriel gulvbelægning være en del af løsningen. Det vigtigste er, at vi i samarbejde med kunden udarbejder en foranalyse, så vi kan tilbyde den løsning, der bedst matcher kundens behov.

5 vigtige facts om FHS-løsninger på listeria-udfordringer:

1.     Udstyret kan bruges 24-7 mens produktionen er i gang

2.     Miljøvenlig - brug af kemikalier, vand, energi og kontamineret spildevand reduceres.

3.     Ingen skadelige stoffer for personalet og stor reduktion af virusoverførsel gennem luften – gælder også for COVID-19

4.     UVC dræber listeria i biofilm

5.     Listeriabakterien udvikler ikke resistens over for ionisering og UVC-lys

FHS Scandinavia ApS
Strandgade 18
5683 Haarby
Assens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33963440
P nummer: 1017192147

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047