23948sdkhjf

Næringsdeklaration

I alt DKK 3.450 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Høje-Taastrup Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Næringsdeklaration er med Fødevareinformationsforordningen blevet en obligatorisk del af mærkningen af færdigpakkede fødevarer. Fra 13/12-2016 er overgangsperioden slut, og alle færdigpakkede fødevarer bestående af to eller flere ingredienser skal mærkes med næringsdeklaration.
Analyse og beregning er begge godkendte metoder til bestemmelse næringsindhold. På kurset kommer vi ind på fordele, ulemper og begrænsninger ved begge metoder. Der er afsat tid til praktiske øvelser, hvor vi vha. beregning udarbejder næringsdeklarationer evt. på deltagernes egne produkter. Efter kurset vil deltagerne selv være i stand til at beregne næringsdeklarationer og vurdere rigtigheden af færdige næringsdeklarationer.

Udbytte
Efter en grundig gennemgang af lovkrav relateret til næringsdeklaration vil kursusdeltagere bl.a. være i stand til at beregne næringsindhold og energiværdi, udarbejde lovlig næringsdeklaration, mærke med referenceindtag og vurdere ernæringsanprisninger i forhold til næringsdeklaration. Deltagerne vil også blive undervist i de anbefalede afrundingsregler og i de accepterede tolerancer på næringsstofanalyser ved en evt. myndighedskontrol.

Der vil være praktiske øvelser, hvor deltagerne laver næringsberegninger evt. på egne produkter.

Deltagerprofil
Kurset henvender sig til personer med ansvar for mærkning og markedsføring af færdigpakkede fødeverer.

Deltagelse forudsætter grundlæggende kendskab til mærkningsreglerne beskrevet i Fødevareinformationsforordningen, Mærkningsbekendtgørelsen og den danske vejledning til næringsdeklarationer.

På kursus om næringsdeklarationer undervises i flg. emner

  • Lovkrav til næringsdeklaration
  • Udformning
  • Undtagelser fra obligatorisk næringsdeklaration
  • Frivillig deklaration af næringsstoffer
  • Vitaminer og mineraler
  • Betydelige mængder
  • Anprisninger relateret til næringsindhold
  • Faldgruber ved analyse og beregning
  • Usikkerheder
  • Tolerancer ved kontrol
  • Afrundingsregler
  • Hjemmesider med tabeldata
  • Beregning af næringsdeklaration

Varighed
Kurset varer 4 timer:

For yderligere information kontakt

Sektionsleder Inger Olesen
Telefon: +45 72201884




Kontaktinformation
Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Danmark

Fødevareteknologi Aarhus
Telefon: +45 72201900
Fax: +45 72201019


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.199