Seminar i Billund: Forstå mættet fedts samspil med andre næringsstoffer
Mættet animalsk fedt forstærker effekten af flere næringsstoffer i mejeriprodukter og andre fødevarer. Det er på vej til at give en helt ny forståelse af fedts position i kostanbefalinger, De nuværende kostråd har nemlig fortsat fokus på effekten af de enkelte næringsstoffer og ikke hele fødevaren, hvilket er én af grundene til, at . mættet fedt kom og til dels fortsat er i skammekrogen. På den baggrund har Mejeriteknisk Selskab samlet en række eksperter, som har fokus på det mættede fedts indvirkning på sundhed i forskellige sammenhænge på seminar på Hotel Legoland i Billund d. 8. oktober.
Arne Astrup, Københavns Universitet: Mælkematricen og Hjertesundheden
Jens–Erik Beck Jensen, Hvidovre Hospital: Mælkematricen og knoglesundheden
Dennis S. Nielsen, Københavns Universitet: ”Du bliver hvad du spiser – og det gør dine tarmbakterier også”
Preben Jørgensen, DuPont: Har syrnede mælkeprodukter og ost effekt på sundheden?
Marie Stampe Ostenfeld, Arla Foods Ingredients: Mælkematricens komponenter og deres indflydelse på hjernesundhed
Kim Fleischer Michaelsen, Københavns Universitet: Vegansk kost til små børn
Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients : En helhedsorienteret tilgang til mælkematricen og den sundhedsmæssige og ernæringsmæssige effekter
Se et længere interview med Henrik J. Andersen fra Mælkeritidende HER