23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Food Safety Culture, elementer og måling

I alt DKK 5.600 ekskl. moms
Periode(r)
Løbende optagelse

Fødevaresikkerhedskultur er nu et krav i de GFSI-anerkendte standarder. På kurset bliver begrebet brudt ned i konkrete dele, der hver spiller en rolle for en virksomheds fælles kultur. Del-emnerne bliver gennemgået og drøftet for at få en forståelse for betydning og mulig påvirkning af sikkerhedskulturen. Deltagerne får lejlighed til i mindre grupper at vurdere tilstanden for flere konkrete elementer i fødevaresikkerhedskulturen i deres egen virksomhed.

Udbytte
Deltagerne får hjælp til at starte processen og får redskaber til at stille de rette spørgsmål i egen organisation og bliver i stand til at bidrage positivt til vurdering og videreudvikling af en styrket fødevaresikkerhedskultur og etablering af en evt. strategiplan.

Deltagerprofil
Kurset henvender sig til alle i fødevarevirksomheder; på alle niveauer og i alle funktioner. Kvalitetsfolk, produktionsledere og operatører, der beskæftiger sig direkte med fødevareproduktion, kender i forvejen til styring af fødevaresikkerhed, men kun sammen med topledelsen og alle kollegerne, kan der skabes en fælles forståelse og styrket fødevaresikkerhedskultur.

Undervisere
Lone Sass Mortensen er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRCGS, IFS og FSSC 22000. Lars Krusell, er bromatolog. Han har i mange år arbejdet hos Fødevarestyrelsen med hygiejne, mikrobiologi og opklaring af fødevarebårne sygdomsudbrud foruden egenkontrol og HACCP.Begge arbejder som rådgivere, sparringspartnere og undervisere hos Teknologisk Institut for virksomheder i fødevarekæden.

Indhold

  • Hvad er fødevaresikkerhedskultur?
  • Overblik over del-elementerne
  • Hvorfor er det vigtigt?
  • Hvem betyder noget for en god fødevaresikkerhedskultur?
  • Hvordan ser en god fødevaresikkerhedskultur ud?
  • Hvordan kan det måles?
  • Hvad kræver standarderne?
  • Hvad kan jeg konkret gøre for at styrke fødevaresikkerhedskulturen i min virksomhed?
  • Indholdet vil blive løbende opdateret.

Form
Kurset veksler mellem teori og dialog med deltagerne om egne erfaringer og vurderinger. Krydret med talrige eksempler og øvelser deltagerne imellem.

Heldagskursus med fuld forplejning i kursuslokaler på Teknologisk Institiut.

Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1002969019

Kontaktperson

FA
Fødevareteknologi Aarhus
Kontorelev
+45 72201900 foedevareteknologi@teknologisk.dk

Undervisningsadresse

Alle regioner
Danmark

Send til en kollega

0.048