23948sdkhjf

FF Skagen redder overskud i vanskeligt marked

Kraftige reduktioner i tobiskvoten førte til afskedigelser og rationalisering af driften i 2012. Alligevel er det lykkedes FF Skagen at komme ud med overskud.
FF Skagen, der er blandt verdens førende fiskemelsfabrikker, kom rimeligt gennem vanskelighederne i 2012. Tilførslen af råvarer lå 36 pct. under det normale niveau grundet fastsættelse af en usædvanlig lav tobiskvote. Derimod har priser på fiskemel og -olie været stigende gennem året, og den udvikling har givet mulighed for højere afregningspriser, hvormed virksomheden alligevel kom i mål med et godt resultat.

- Overskuddet på 25.8 mio. kr. før skat trods et yderst udfordrende år med 90 pct. reduktion af kvoten på den vigtige industrifisk tobis skyldes en resolut handling af ledelsen. Den førte til afskedigelser og fratrædelsesordninger for næsten 20 pct. af medarbejderne samt rationalisering af driften på flere områder. Det blev afgørende for at imødegå følgerne af reduktionen af kvoten for stort set alle industrifisk, forklarer bestyrelsesformand Jens Borup i forbindelse med offentliggørelse af regnskabet.

Han beklagede sig desuden i sin beretning over Fødevareministeriets svage politiske håndtering i 2012 med manglende initiativ overfor EU-Kommissionen i relation til industrifiskeriet, hvor Danmark er en førende nation i Europa. Han glædede sig dog over udsigten til et langt bedre industrifiskeri i 2013 samtidig med, at verdensmarkedet i stadig stigende omfang efterspørger produkter med den proteinrige fiskemel og fiskeolie til mennesker og dyr.

FF Skagen venter i 2013 stigende råvaretilførsler som følge af en højere tobiskbvote.

Ny selskabsform skal løfte forretningen
FF Skagen producerer og eksporterer fiskemel og fiskeolie til flere end 60 lande. Ved at overgå fra et andelsselskab til et aktieselskab bliver det muligt at udvikle selskabet yderligere. Denne omlægning trådte i kraft 1. januar i år.

- Det er afgørende at kunne fastholde og udvikle selskabet som en nordjysk virksomhed i en skærpet global
konkurrence, fastslår Jens Borup, som er overbevist om, at den nye selskabsform vil bidrage til en stærkere position på verdensmarkedet.

Den første bestyrelse i FF Skagen Fond, der er hovedaktionær i fiskemelsfabrikken ”FF Skagen A/S” efter omdannelse af virksomhedens struktur, består af:
Advokat Jens Stadum, Skagen, formand
Havnedirektør Willy B Hansen, Skagen Havn
Fiskeskipper Anders Gustafsson, Dürün, Sverige, næstformand
Fiskeskipper Jens Borup, Skagen, bestyrelsesformand i FF Skagen A/S

Den nye bestyrelse i aktieselskabet FF Skagen A/S, der er driftsselskabet efter omdannelsen af virksomhedens 53-årige andelsselskab Fiskernes Fiskeindustri AmbA, består af:
Fra venstre fiskerskipper Jens Vinter Pedersen, Skagen
Koncerndirektør Iver Espersen, Skagerak Group, Hirtshals
Fiskerskipper Erik Rasmussen, Skagen
Fiskeskipper Jens Borup, Skagen, bestyrelsesformand FF Skagen A/S
Rederichef Henning Jensen, Hirtshals
Fiskeskipper Karl Johnsson, Donsö, Sverige
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094