23948sdkhjf

Himmerlandskød i aftale med KIWI MiniPris

Himmerlandskød har indgået aftale om salg af bøffer og hakket oksekød i 85 KIWI MiniPris-butikker.
KIWI MiniPris udvider sit sortiment i køledisken med Himmerlandskød pr. 1. maj.

- Vi har haft en god dialog med Himmerlandskød og ville gerne prøve at føre deres produkter fra ungkvæg, fortæller direktør for KIWI Danmark A/S, Bjarne Bak.

Klar besked til kunderne
Det er først og fremmest oksekødets kvalitet, som discountkæden har haft et godt øje til. Men det er da absolut et plus oveni, at kødforædlingsvirksomheden fra Farsø er i front på sporbarhed.

- Da vi blev præsenteret for Foodtag, var det blot endnu et plus. Vi ved, kvaliteten af produkterne er i orden – og det kan forbrugerne nu også forvisse sig om, påpeger Bjarne Bak.

Himmerlands-kødet er udstyret med en QR-kode, der gør det muligt for forbrugerne straks at kontrollere, hvor kødet kommer fra. Systemet, der hedder Foodtag, er udviklet af danske Lyngsoe Systems, og er lige nu det eneste system på markedet, der sikrer fuld sporbarhed på fødevarerne.

- Det er klart, at der i disse tider er et stigende ønske fra forbrugerne om, at vi kan dokumentere kvaliteten af fødevarerne – eksempelvis gennem fuld sporbarhed. Og her er Foodtag noget af det fineste, vi har set, forklarer direktør for KIWI Danmark A/S, Bjarne Bak.

Bøf med nummerplader
Himmerlandskød A/S i Farsø forarbejder og pakker kalve- og oksekød til slagterforretninger og udvalgte supermarkedskæder, og virksomheden har været med til at udvikle Foodtag sammen med Nordjysk Fødevare Netværk og Lyngsoe Systems. Foodtag er et automatisk system, der opsamler informationer startende med den enkelte kos CKR-nummer, der svarer til vores CPR-nummer. Gennem hele slagtnings- og forarbejdsningsprocessen registreres det, hver gang kødet bliver håndteret, og alle data bliver gemt i den centrale Foodtag-database.

Det betyder helt konkret, at forbrugerne i eksempelvis KIWI MiniPris via sin smartphone kan scanne en QR-kode på en entrecote fra Himmerlandskød og straks få at vide, hvilken landmand koen kommer fra, hvornår den er slagtet, hvor længe kødet er modnet og så videre. Desuden får man adgang til opskrifter og anden nyttig information.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093