23948sdkhjf

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer
Hos Himmerlandskød i Nordjylland er direktør Lars Rosbjerg Andersen vred og skuffet, efter at hans virksomhed uforvarende er blevet trukket ind i en sag om snyd med kød i nytårsmenuer fra Meyers Køkken.

Tusindvis af kunder blev ifølge Ekstra Bladet snydt, da de bestilte en eksklusiv nytårsmenu med løfter om, at hovedretten bestod af tournedos af dansk-slagtet oksemørbrad fra Himmerland - men i stedet fik mørbrader importeret fra Braslilen, fordi Meyers-leverandøren Genz Kød i København havde ompakket det sydamerikanske kød, så det lignede Himmerlandskød.

- Jeg tager på det skarpeste afstand fra, at Genz har solgt sydamerikansk oksekød i vores navn - som risikerer at lide skade. Vores varemærke er, at vi udelukkende sælger sikkert, dansk kvalitets-oksekød af kreaturer, som bliver behandlet ordentligt - blandt andet fordi de ikke har været udsat for lange transporter - alt bliver slagtet og skåret her i Himmerland. Derfor vil jeg selvfølgelig ikke lægge navn til sydamerikansk kød. Det er forkasteligt, at det alligevel er sket, siger Lars Rosbjerg Andersen til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen blev fupnummeret afsløret via en anonym henvendelse til Fødevarekontollens rejsehold, som i sidste uge dukkede op og gennemførte en razzia hos Genz Kød.

- Vi er forfærdede over, at vi er blevet snydt og vi har øjeblikkeligt stoppet samarbejdet med Genz. Troværdighed og pålidelighed er alfa og omega for os, og vores kunder skal kunne stole på os, har Carl Johan Paulsen, direktør i Meyers Køkken, fastslået i Ekstra Bladet.

Til samme avis har Genz-direktør og medejer Henning Christensen forsøgt at forklare sagen med, at Himmerlandskød ikke kunne levere den mængde dansk kød, Meyers havde bestilt, og at Genz Kød derfor supplerede ordren med sydamerikansk kød "i en endnu bedre og dyrere kvalitet, men uden at gøre kunden opmærksom på det".

Han har ifølge Ekstra Bladet afvist i form af en fakturakopi at dokumentere påstanden om, at det sydamerikanske kød var dyrere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141