23948sdkhjf

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Hos Himmerlandskød i Nordjylland er direktør Lars Rosbjerg Andersen vred og skuffet, efter at hans virksomhed uforvarende er blevet trukket ind i en sag om snyd med kød i nytårsmenuer fra Meyers Køkken.

Tusindvis af kunder blev ifølge Ekstra Bladet snydt, da de bestilte en eksklusiv nytårsmenu med løfter om, at hovedretten bestod af tournedos af dansk-slagtet oksemørbrad fra Himmerland - men i stedet fik mørbrader importeret fra Braslilen, fordi Meyers-leverandøren Genz Kød i København havde ompakket det sydamerikanske kød, så det lignede Himmerlandskød.

- Jeg tager på det skarpeste afstand fra, at Genz har solgt sydamerikansk oksekød i vores navn - som risikerer at lide skade. Vores varemærke er, at vi udelukkende sælger sikkert, dansk kvalitets-oksekød af kreaturer, som bliver behandlet ordentligt - blandt andet fordi de ikke har været udsat for lange transporter - alt bliver slagtet og skåret her i Himmerland. Derfor vil jeg selvfølgelig ikke lægge navn til sydamerikansk kød. Det er forkasteligt, at det alligevel er sket, siger Lars Rosbjerg Andersen til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen blev fupnummeret afsløret via en anonym henvendelse til Fødevarekontollens rejsehold, som i sidste uge dukkede op og gennemførte en razzia hos Genz Kød.

Læs også: Dansk plan endte som en succes

- Vi er forfærdede over, at vi er blevet snydt og vi har øjeblikkeligt stoppet samarbejdet med Genz. Troværdighed og pålidelighed er alfa og omega for os, og vores kunder skal kunne stole på os, har Carl Johan Paulsen, direktør i Meyers Køkken, fastslået i Ekstra Bladet.

Læs også: Ny app fortæller fødevarens historie

Til samme avis har Genz-direktør og medejer Henning Christensen forsøgt at forklare sagen med, at Himmerlandskød ikke kunne levere den mængde dansk kød, Meyers havde bestilt, og at Genz Kød derfor supplerede ordren med sydamerikansk kød "i en endnu bedre og dyrere kvalitet, men uden at gøre kunden opmærksom på det".

Han har ifølge Ekstra Bladet afvist i form af en fakturakopi at dokumentere påstanden om, at det sydamerikanske kød var dyrere.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Ny fødevarevideo om innovation

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Nyhedsbrev

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Online Avis Arkiv

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Frysetørret kylling

Dampledning - Kondensat ledning

EffiMat ønsker glædelig jul og godt nytår

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Fibox inspektions-vinduer til montering på alle typer materialer

Robotmarked i vækst kræver dygtige partnere

PanPac ønsker glædelig jul og godt nytår

Eksportnetværk for fødevarevirksomheder

Nyt lift-katalog fra CP

Vault Workshop

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

14. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR BoWex Buetandskobling

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certifikat

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricite...

Glædelig jul fra JEROS A/S

Autodesk Inventor Videregående, workshop

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

Send til en kollega

0.237