Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Hos Himmerlandskød i Nordjylland er direktør Lars Rosbjerg Andersen vred og skuffet, efter at hans virksomhed uforvarende er blevet trukket ind i en sag om snyd med kød i nytårsmenuer fra Meyers Køkken.

Tusindvis af kunder blev ifølge Ekstra Bladet snydt, da de bestilte en eksklusiv nytårsmenu med løfter om, at hovedretten bestod af tournedos af dansk-slagtet oksemørbrad fra Himmerland - men i stedet fik mørbrader importeret fra Braslilen, fordi Meyers-leverandøren Genz Kød i København havde ompakket det sydamerikanske kød, så det lignede Himmerlandskød.

- Jeg tager på det skarpeste afstand fra, at Genz har solgt sydamerikansk oksekød i vores navn - som risikerer at lide skade. Vores varemærke er, at vi udelukkende sælger sikkert, dansk kvalitets-oksekød af kreaturer, som bliver behandlet ordentligt - blandt andet fordi de ikke har været udsat for lange transporter - alt bliver slagtet og skåret her i Himmerland. Derfor vil jeg selvfølgelig ikke lægge navn til sydamerikansk kød. Det er forkasteligt, at det alligevel er sket, siger Lars Rosbjerg Andersen til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen blev fupnummeret afsløret via en anonym henvendelse til Fødevarekontollens rejsehold, som i sidste uge dukkede op og gennemførte en razzia hos Genz Kød.

Læs også: Dansk plan endte som en succes

- Vi er forfærdede over, at vi er blevet snydt og vi har øjeblikkeligt stoppet samarbejdet med Genz. Troværdighed og pålidelighed er alfa og omega for os, og vores kunder skal kunne stole på os, har Carl Johan Paulsen, direktør i Meyers Køkken, fastslået i Ekstra Bladet.

Læs også: Himmerlandskød i aftale med KIWI MiniPris

Til samme avis har Genz-direktør og medejer Henning Christensen forsøgt at forklare sagen med, at Himmerlandskød ikke kunne levere den mængde dansk kød, Meyers havde bestilt, og at Genz Kød derfor supplerede ordren med sydamerikansk kød "i en endnu bedre og dyrere kvalitet, men uden at gøre kunden opmærksom på det".

Han har ifølge Ekstra Bladet afvist i form af en fakturakopi at dokumentere påstanden om, at det sydamerikanske kød var dyrere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jysk slikfirma bygger nyt for 40 millioner

Candynavia i gang med at få meget mere plads

Salling Group på vej med flere convenience-butikker

Foodservicebranchen vokser videre

Ung kvinde vinder Danmarks største talentpris for kokke

Tørke giver lavere udbytte for sukkerfabrik

Nu er der lanceret 1.000 nye øl i år

Nyhedsbrev

Caspers bornholmske flymad er et hit

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser vest for Storebælt

Nyt storkøkken i Aarhus skal være med til at imødekomme efterspørgslen - og brede produkterne ud til flere jyske byer

Filet-direktør: Kvoter koster os livet

Bryghus begravet i ansøgninger: 10.000 vil være øl-tester

Den voldsomme interesse for at blive én af blot 25 øl-testere kommer bag på brygmesteren

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Heinz er på vej med Mayochup

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Foodservicebranchen vokser videre

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Mere dansk mad på vej til Japan

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sidste chance for at blive TÜV certificeret maskinsikkerhedsekspert (CMSE®)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Genbrug af tekstilrester

Sprøjtestøbning i hærdeplast & do’s and don’ts, når man agerer på det litauiske marked

Gratis seminar om smart og effektiv datahåndtering hos IDA d. 2/10

Carl Stahl A/S leverer hydraulisk værktøj til AH Industries

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

electronica 2018 - RS Components fokuserer på innovation og inspiration

Lejer til stål- og metalindustrien

Mirit Glas kan levere buet glas i en meget høj kvalitet

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Ny generation af oliefrie kompressorer

Ny økonomichef i Carsten Holm A/S

ABB introducerer ny hurtig, præcis og omkostningseffektiv SCARA robot

ISO 9001 Inspirationsseminar (På dansk og engelsk)

Mød PanPac på FachPack 2018

Flere fordele med den nyeste, IO-Link-kompatible pressostat fra SMC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Der bliver hver dag samlet mange kædesæt på vores værksteder i hele Danmark.

Så er vinderne af Danish Retail Award 2018 fundet!

Restlager salg!

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Lastbiler er et krævende område både med hensyn til omgivelser og trykluftk...

Lav elafgift skubber på komvertering til varmepumper

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologien

Send til en kollega

0.25