Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Hos Himmerlandskød i Nordjylland er direktør Lars Rosbjerg Andersen vred og skuffet, efter at hans virksomhed uforvarende er blevet trukket ind i en sag om snyd med kød i nytårsmenuer fra Meyers Køkken.

Tusindvis af kunder blev ifølge Ekstra Bladet snydt, da de bestilte en eksklusiv nytårsmenu med løfter om, at hovedretten bestod af tournedos af dansk-slagtet oksemørbrad fra Himmerland - men i stedet fik mørbrader importeret fra Braslilen, fordi Meyers-leverandøren Genz Kød i København havde ompakket det sydamerikanske kød, så det lignede Himmerlandskød.

- Jeg tager på det skarpeste afstand fra, at Genz har solgt sydamerikansk oksekød i vores navn - som risikerer at lide skade. Vores varemærke er, at vi udelukkende sælger sikkert, dansk kvalitets-oksekød af kreaturer, som bliver behandlet ordentligt - blandt andet fordi de ikke har været udsat for lange transporter - alt bliver slagtet og skåret her i Himmerland. Derfor vil jeg selvfølgelig ikke lægge navn til sydamerikansk kød. Det er forkasteligt, at det alligevel er sket, siger Lars Rosbjerg Andersen til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen blev fupnummeret afsløret via en anonym henvendelse til Fødevarekontollens rejsehold, som i sidste uge dukkede op og gennemførte en razzia hos Genz Kød.

Læs også: Dansk plan endte som en succes

- Vi er forfærdede over, at vi er blevet snydt og vi har øjeblikkeligt stoppet samarbejdet med Genz. Troværdighed og pålidelighed er alfa og omega for os, og vores kunder skal kunne stole på os, har Carl Johan Paulsen, direktør i Meyers Køkken, fastslået i Ekstra Bladet.

Læs også: Himmerlandskød i aftale med KIWI MiniPris

Til samme avis har Genz-direktør og medejer Henning Christensen forsøgt at forklare sagen med, at Himmerlandskød ikke kunne levere den mængde dansk kød, Meyers havde bestilt, og at Genz Kød derfor supplerede ordren med sydamerikansk kød "i en endnu bedre og dyrere kvalitet, men uden at gøre kunden opmærksom på det".

Han har ifølge Ekstra Bladet afvist i form af en fakturakopi at dokumentere påstanden om, at det sydamerikanske kød var dyrere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Advarsel: Listeria i løgpølse fra Slagter Munch

Mosteri har mistet hele kapitalen

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Fisker scorede kassen på populære sild

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Nyhedsbrev

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.294