23948sdkhjf

Dansk plan endte som en succes

Men det var svært at komme i gang, erkender Himmerlandskøds stifter

Da kvægeksperten Lars Andersen i 2008 åbnede Himmerlandskød i Farsø, havde han en klar plan: Han ville kun producere dansk kvalitetskød.

Det har han holdt fast i lige siden, og det har han ikke fortrudt. Efter nogle år med underskud har der de seneste to regnskabsår været et resultat på omkring 4,5 milloner kroner.

- Det var svært at komme i gang, også fordi det var lige omkring finanskrisen, men vi troede hele tiden på, at det kunne lade sig gøre at lave dansk kød i Danmark. Og det viser sig så nu, at det har været det rigtige, fastslår Lars Andersen, som til formålet købte det tidligere Arla-mejeri i Farsø.

Dér råder Himmerlandskød over cirka 3.000 kvadratmeter og 75 medarbejdere. Til at begynde med var der cirka 30 ansatte, men særligt de seneste par år er tallet vokset markant.

Kun kvæg
Produkterne fra Himmerlandskød bliver afsat over hele Danmark til
detailhandel, grossister, cateringvirksomheder og slagtere. Også Sverige,
Tyskland, Italien og Belgien aftager Farsø-virksomhedens kød - som ifølge ejerne bliver ved med udelukkende at være oksekød.

- Vi har ikke overvejet at lave andet end kvæg. Det er det, vi er gode til, konstaterer Lars Andersen, der har 37 års erfaring at trække på:

Han blev i 1980 ansat som kvægopkøber hos Hjalmar Nielsens kreaturslagteri i Aalestrup, og tre år senere købte han sine første aktier i virksomheden. I 2001 overtog han hele slagteriet i Aalestrup, og i 2012 udvidede han med købet af kreaturslagteriet i 2012. Sidste år fulgte opkøbet af 51 procent af aktierne i Nordic Beef i Hadsund.

Samlet råder Hjalmar Nielsen Gruppen nu over næsten 25 procent af de danske slagtedyr på kvægsiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.297