23948sdkhjf

Modulvogntog skal gøre Rynkeby grønnere

Den fynske juicevirksomhed har sænket både brændstofforbrug og antallet af lastbiler på vejene i 2012. I fremtiden skal modulvogntog hjælpe til at gøre virksomheden grønnere.
Rynkeby Foods har gennem flere år haft fokus på CSR-området. Det har blandt andet betydet, at virksomheden i 2011 blev kåret som Fyns sundeste virksomhed, og at Team Rynkeby til sommer for 12. gang kører mod Paris til fordel for Børnecancerfonden.

I 2012 var lastbilskørsel og brændstofforbrug et af de store indsatsområder for juicevirksomheden, og her er det lykkedes at nedbringe brændstofforbruget til 3,00 km/liter diesel mod 2,86 km/liter diesel i 2011 - det vil sige en forbedring på cirka 5 pct. Målsætningen er, at alle Rynkebys lastbiler i 2014 skal køre 3,21 km/liter diesel. Samtidig har man indført LEAN-løn til chaufførerne, med kontant belønning for miljørigtig kørsel.

- Transport er et af de varmeste emner i miljødebatten i øjeblikket, og vi er glade for at være på forkant med udviklingen, siger Carina Jensen, kvalitetschef Rynkeby Foods.

Modulvogntog er et andet indsatsområde, som Rynkeby Foods kontinuerligt arbejder på at udnytte.

- For at mindske vores brændstofforbrug har vi valgt at blive en del af forsøgsprojektet omkring modulvogntog, hvor man på en række vejstrækninger i Danmark har mulighed for at koble flere vognmoduler på lastbilerne, dermed medbringe mere gods ad gangen og på den led spare på antal lastbiler på vejene, tilføjer Carina Jensen.

Alt sammen sker som et led i Rynkebys overordnede målsætning om at blive en grønnere og mere bæredygtig virksomhed.

I CSR-rapporten kan man desuden se de 43 parametre, som Rynkeby Foods måler på, og målsætninger for 2013. Blandt andet på Code of Conduct, som sikrer etik, miljø, sundhed og sikkerhed blandt vores leverandører i hele verden
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125