23948sdkhjf

Ny medejer i Euro Cater

Den nordiske kapitalfond Altor har solgt sine aktier i foodserviceselskabet Euro Cater.
ICG og en gruppe ansatte i Euro Cater køber Euro Cater fra den nordiske kapitalfond Altor Fund. I forbindelsen med handlen træder også Euro Cater-ledesesn nuværende investeringsselskab, Euro Manaco, samt selskabet inco Amba ud som aktionærer.

Euro Cater blev etableret i 2006 som et partnerskab mellem Altor og nøglemedarbejdere i virksomheden, og har siden udviklet sig til en vidtforgrenet foodservicegrossist igennem organisk vækst og opkøb. Euro Cater gik ind på det svenske marked i 2007 ved overtagelsen af Svensk Cater, og i 2011 styrkede selskabet sin position i Østdanmark markant igennem opkøbet af inco, en dansk foodservicegrossist med fokus på cash & carry.

I dag er Euro Cater den førende danske foodservicegrossist med 16 filialer i hele Danmark (inklusiv to cash & carry forretninger), og den tredjestørste grossist i Sverige, hvor kunderne serviceres lokalt fra 20 filialer.

- Vi er meget tilfredse med at kunne indgå denne aftale med ICG, med et fælles mål om at fortsætte udviklingen af Euro Caters stærke position i foodservice branchen, og om at være en betroet partner for vores mange kunder og leverandører. Vi er glade for at ICG vil tage del i vores fremtid, og samtidig takker vi Altor for den spændende rejse vi har været på sammen over de sidste seks år. Det er et stærkt signal til alle vores kollegaer, kunder og leverandører, at ICG har valgt at investere i Euro Cater, og deler vores tro på, at vejen frem i denne branche er igennem service, kvalitet og innovation med vores kunder og leverandører, udtaler Steen D. Pedersen, CEO i Dansk Cater.

Euro Cater er et perfekt match, vurderer ICG.

- Vi er glade for at indgå dette finansielle partnerskab med Euro Cater og virksomhedens ledelse. ICG støtter stærke ledelsesteam i førsteklasses virksomheder, og Euro Cater er et perfekt match for os.Vi er meget imponerede over den virksomhed, som ledelsesteamet har opbygget over to et halvt årti med fokus på høj kvalitet og skræddersyet service til kunderne. Vi er meget begejstrede for fremtidsperspektiverne i forretningen, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Steen og teamet mod at realisere virksomhedens potentiale over de kommende år, lyder det fra ICG Director, James Davis.

Fakta
Euro Cater
Euro Cater er en dansk-svensk foodservicegigant med en omsætning på ca. 7 mia. kr. Euro Cater fokuserer på levering af fødevarer til de lokale HoReCa markeder samt nationale restaurantkæder og den offentlige sektor. Virksomheden har cirka 1.800 ansatte der er fordelt over 16 danske filialer (inklusiv to cash & carry forretninger i København og Aarhus) samt 20 svenske filialer fra Gällivare i nord til Malmø i syd.

ICG
Intermediate Capital Group PLC (ICG) er en ledende alternativ kapitalforvalter, der investerer i mezzaninkapital, gearet kredit og minoritetsaktieposter og administrerer €13mia i aktiver baseret på både ICGs egen kapital samt kapital fra tredje part. ICG har investeringsportføljer i Europa, Asien og Stillehavsområdet samt i USA, og har foretaget mere end 30 investeringer i Norden over de seneste 20 år. ICG er noteret på London Stock Exchange.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079