23948sdkhjf

Rusland indfører salgsafgift: Carlsberg står for skud

Carlsberg, som længe har forsøgt at sælge sine russiske aktiviteter, regner med et salg inden sommer

Carlsberg skal formentlig afgive en stor pose penge til Rusland, når bryggerikoncernen efter planen får solgt sin russiske forretning.

I Rusland har man nemlig vedtaget, at virksomheder, der sælger deres russiske forretning, skal give op mod ti procent af salgssummen til landet.

Det fremgår af et dokument fra det russiske finansministerium ifølge avisen Financial Times. Det skriver Berlingske.

Ifølge Jens Ladefoged Morten, lektor ved Københavns Universitet, risikerer Carlsberg at "bidrage direkte til den russiske krigsmaskine", hvis de ti procent ender i lommerne på den russiske stat.

- Det er reelt lose-lose. Jo længere tid, den her krig varer, jo større politisk risiko er der ved at blive. Og hvad bliver det næste?, siger han til avisen.

- Det kunne godt være den berømte dråbe, der får virksomhederne til at sige: Nu tør vi simpelthen ikke blive længere. Nu tager vi det tab, der er. Til gengæld kommer vi ud og får i det mindste nogle penge med.

Jens Worning, der er tidligere dansk generalkonsul i Sankt Petersborg, betegner tiltaget over for den danske avis som en slags "krigsskat".

Ifølge ham er det fra russisk side blot et forsøg på at få så meget ud af de vestlige virksomheder som overhovedet muligt.

Efter at krigen i Ukraine brød ud, har den danske gigant - lige som mange andre virksomheder - forsøgt at sælge sine russiske aktiviteter.

Carlsberg regner med at have et salg på plads inden sommer. Det gentager koncernen over for Berlingske onsdag.

Da salgsprocessen fortsat pågår, kan man ikke kommentere udmeldinger fra den russiske regering, lyder det.

Kort efter krigens begyndelse begyndte man fra russisk side at true med at nationalisere de virksomheder, som ville trække sig ud af landet.

I marts sidste år havde Carlsberg besøg af en russisk embedsmand, der forklarede reglerne om nationalisering.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112