23948sdkhjf

Madmarked åbner i dag - og flere er på vej

Danmarks første professionaliserede madmarked med lokale, regionale og danske bæredygtige fødevarer åbner i dag.
Det har taget 1 ½ år at forberede åbningen af denne helt nye tværfaglig tænkt fødevare-forsyning, men i dag kan teamet bag endelig slå dørene op til Danmarks første professionaliserede Madmarked.

Ideen er kort sagt lokal mad til lokale borgere.

- Baggrunden for Præstø MadMarked er, at den danske fødevareforsyning har udviklet sig til et grotesk cirkus, som ingen forbrugere kan gennemskue, lyder det fra idekvinden bag, adm. direktør Birgitte Escherich.

Birgitte Escherich er fødevareiværksætter og indehaver af Kostkompagniet og derudover er hun frivillig frivillig Rådgiverpanelmedlem i forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Folk står i kø for at være en bæredygtig forbruger
- Vi har fået henvendelser fra hele landet om forbrugere og avlere, der vil samarbejde og have en filial i deres nærmiljø. Vi er fuldkommen overvældede. Det viser præcis, hvad vi både spåede og hvad vi har undersøgt/ analyseret os frem til; Nemlig, at når der er nogen der vover noget godt og gennemtænkt, så er der masser af kunder og opbakning, siger Birgitte Escherich.

Og nærmiljø er lige præcis hvad det hele handler om, pointerer hun.

- Alt hvad vi foretager os er lige til at se igennem – fuldkommen gennemskueligt – og sådan er vi i øvrigt selv skruet sammen i teamet. Ren mad. Glade samarbejdspartnere. Høj faglighed. Lokale fødevarer. Lokale initiativer med skole/ institutioner/ erhvervsliv/ kommunen – det hele giver sympatisk mening. Vi støtter vores egen vækst, attraktivitet, turisme, erhvervsturisme – fordi konceptet er så unikt – og skaber læring for alle, der handler hos, forklarer hun.

Præstø MadMarked bliver den første butik i en række af flere butikker landet over.

Teamet bag Præstø MadMarked
Projektet er drevet af et team med stærke visioner om, at være med til at skabe en smukkere verden at spise i. Bag står økonomer, forskere fra Aalborg Universitet, gastronomer, kokke, marketingsfolk og tidligere supermarkedsfolk med mange års erfaring inden for fødevarebranchen.

Læs også: Madmarked vil konkurrere med supermarkederne
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078