23948sdkhjf

Kampen mod madspild er blevet mobil

Støtte fra to fonde har finansieret en køletrailer, der skal levere overskudsmad fra industrien videre til værdigt trængende.

Madspild foregår ikke kun hjemme hos forbrugere. Også i fødevareindustrien gemmer der sig en del overskudsmad, som kan komme mange værdigt trængende til gode.

Projekt Hjemløs har fået støtte fra FrederiksbergFonden og Miljøpuljen Roskilde til en ny køletrailer, som kommer til at have to konkrete formål. 

På diverse festivaler og events i blandt andet Roskilde, Frederiksberg og Københavns kommuner skal køletraileren bruges som et udendørs køkken, der skal servere god overskudsmad og samtidigt sætte fokus på madspild og opfordre danskerne til at minimere madspild hjemme hos sig selv. 

Frivillige kræfter
Til hverdag skal køletraileren transportere endnu større mængder gratis overskudsmad fra de mange maddonorer til Projekt Hjemløs og deres samarbejdspartnere – så flere hjemløse og udsatte vil kunne få et varmt måltid mad.

Detailkæden Rema 1000 vil støtte den årlige drift af køletraileren, mens foreningen Stop Spild Af Mad vil bidrage med frivillige samt med at sprede kendskabet til initiativet.

- Helt konkret betyder det at vi nu kan transportere større mængder mad fra vores maddonorer til at hjælpe byens udsatte. Derudover skal køletraileren bruges på festivaler og events, hvor vi kan sætte fokus på madspild og lære danskere at blive endnu bedre til at undgå madspild i deres hverdag. Det kalder jeg win-win, siger stifter af Projekt Hjemløs Gitte Johansen.

Køletraileren kommer på arbejde allerede fra 27. august, hvor den vil indsamle overskudmad fra DHL Stafetten i København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095