23948sdkhjf

Friis-Holm Chokolade er Europas bedste

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Friis-Holm Chokolade vandt en guld- og to sølvmedaljer, da Europas bedste chokoladebarer blev kåret i London under International Chocolate Awards 2013.

Friis-Holm er en lille familievirksomhed, der producerer og importerer gourmetprodukter og i særdeleshed chokolade - i spidsen står kokken Mikkel Friis-Holm. Og han glæder sig over, at han den 9. maj høstede hele tre medaljer ved International Chocolate Awards 2013 i London.

- Det betyder utrolig meget for os. Både som gulerod og belønning når, man går efter det bedste. Vi håber på at komme hjem med mindst en guldmedalje til efteråret, siger Mikkel Friis-Holm til Food Supply og fortsætter:

- Det at vi kan kan gøre os gældende blandt gamle koryfæer to år i træk betyder at vores navn i særdeleshed bliver slået fast i udlandet.

Læs også: Mere guld til Friis-Holm

Friis-Holm eksporterer i dag til fem europæiske lande og har nye ordrer på vej fra Nordamerika.

De tre medaljer fordelte sig således:
  • Europæisk guld: Friis-Holm Dark Milk 55 % (mælk)
  • Europæisk sølv og dansk guld: Friis-Holm Barba 70 % (mørk)
  • Europæisk sølv: Nicaliso 70 % (mørk)
Mikkel Friis-Holm håber desuden, at anderkendelsen vil hjælpe med at overbevise fonde og investorer om, at der er potentiale i virksomheden.

Læs også: Verdensmester tæt på sin danske chokoladedrøm

- Drømmen er nemlig at få produktionen af chokolade under eget tag herhjemme i Danmark, siger chokolademageren afsluttende.

Friis-Holm startede med agenturet på Scharffenberger-chokoladen fra San Francisco, men forretningen er siden udvidet med Blend the fra Milano, olivenolie fra Marina Colonna og økologiske marmelader og syltetøj fra Tea Together i Nordfrankrig. Derudover producerer virksomheden selv en hyldeblomstdrik efter egen opskrift og chokolade på sjældne kakaobønner fra Nicaragua og Honduras.

Chokoladeproduktionen startede officielt i 2007 efter Friis-Holm have deltaget i et kakao-projekt sammen med Xoco - Fine Cacao, i Nicaragua. Chokoladen er indtil nu fremstillet med hjælp fra Bonnat i Sydfrankrig. I dag findes der mere en 10 varianter af Friis-Holm Chokolade.

Friis-Holm Chokolades tidligere awards
  • Chokoladeselskabets årspris 2012.
  • Dark Milk 55 % - Sølvmedaljevinder med International Chocolate Awards 2012
  • Dark Milk 65 % - Blandt de syv bedste mælkechokolader til International Chocolate Awards 2012
  • Chuno Double Turned 70 % - Guldmedalje med to stjerner ved Great Taste Awards 2011
  • Nicaliso 70 % - Sølvmedalje med Academy of Chocolate 2011 og Guldmedalje med en stjerne ved Great Taste Awards 2012







Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Først kun flæskesvær - nu også mejerier og fisk

Jysk foodtech-virksomhed har sågar også kig på slikbranchen

Bryggeri køber kæmpestor Orkla-fabrik

Dencon dykker på bundlinjen

Næsten 9.000 besøgte FoodTech

Og prins Joachim fik smagt på mejeriprodukter

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

Online Avis Arkiv

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

1

Døde kakerlakker i bagerbutik

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Sun Lolly-producent køber op i Kina

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

Se alle Medlemmernes egne nyheder

En kunde på Færøerne manglede et farvebånd, til en over 20 år gammel printer

INOXPA siger tak for besøget på FoodTech 2018

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hewikut afholder reception i nye lokaler

Invitation til seminar om 3D - laserscanning

Korrosionsbeskyttelse og to-trins-keglehjulsgear

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Undgå dyre og forstyrende driftstop

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineeri...

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejneko...

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Send til en kollega

0.243