23948sdkhjf

Friis-Holm Chokolade er Europas bedste

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Friis-Holm Chokolade vandt en guld- og to sølvmedaljer, da Europas bedste chokoladebarer blev kåret i London under International Chocolate Awards 2013.

Friis-Holm er en lille familievirksomhed, der producerer og importerer gourmetprodukter og i særdeleshed chokolade - i spidsen står kokken Mikkel Friis-Holm. Og han glæder sig over, at han den 9. maj høstede hele tre medaljer ved International Chocolate Awards 2013 i London.

- Det betyder utrolig meget for os. Både som gulerod og belønning når, man går efter det bedste. Vi håber på at komme hjem med mindst en guldmedalje til efteråret, siger Mikkel Friis-Holm til Food Supply og fortsætter:

- Det at vi kan kan gøre os gældende blandt gamle koryfæer to år i træk betyder at vores navn i særdeleshed bliver slået fast i udlandet.

Friis-Holm eksporterer i dag til fem europæiske lande og har nye ordrer på vej fra Nordamerika.

De tre medaljer fordelte sig således:
  • Europæisk guld: Friis-Holm Dark Milk 55 % (mælk)
  • Europæisk sølv og dansk guld: Friis-Holm Barba 70 % (mørk)
  • Europæisk sølv: Nicaliso 70 % (mørk)
Mikkel Friis-Holm håber desuden, at anderkendelsen vil hjælpe med at overbevise fonde og investorer om, at der er potentiale i virksomheden.

Læs også: Mere guld til Friis-Holm

- Drømmen er nemlig at få produktionen af chokolade under eget tag herhjemme i Danmark, siger chokolademageren afsluttende.

Friis-Holm startede med agenturet på Scharffenberger-chokoladen fra San Francisco, men forretningen er siden udvidet med Blend the fra Milano, olivenolie fra Marina Colonna og økologiske marmelader og syltetøj fra Tea Together i Nordfrankrig. Derudover producerer virksomheden selv en hyldeblomstdrik efter egen opskrift og chokolade på sjældne kakaobønner fra Nicaragua og Honduras.

Chokoladeproduktionen startede officielt i 2007 efter Friis-Holm have deltaget i et kakao-projekt sammen med Xoco - Fine Cacao, i Nicaragua. Chokoladen er indtil nu fremstillet med hjælp fra Bonnat i Sydfrankrig. I dag findes der mere en 10 varianter af Friis-Holm Chokolade.

Friis-Holm Chokolades tidligere awards
  • Chokoladeselskabets årspris 2012.
  • Dark Milk 55 % - Sølvmedaljevinder med International Chocolate Awards 2012
  • Dark Milk 65 % - Blandt de syv bedste mælkechokolader til International Chocolate Awards 2012
  • Chuno Double Turned 70 % - Guldmedalje med to stjerner ved Great Taste Awards 2011
  • Nicaliso 70 % - Sølvmedalje med Academy of Chocolate 2011 og Guldmedalje med en stjerne ved Great Taste Awards 2012





Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Vingård klar med nyt madmarked

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyhedsbrev

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Online Avis Arkiv

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

System Frugt har vendt skuden

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Frilandsmedister ramt af salmonella

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

NY silikone til fødevareindustrien og i drikkevandssektoren - Silikone LP NSF P1

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 20...

Send til en kollega

0.322