23948sdkhjf

Mere guld til Friis-Holm

Danske Friis-Holm har igen høstet stor international anerkendelse. I weekenden vandt han guld ved EM i chokolade.
Friis-Holm Johe 70% er Europas bedste mørke chokolade.

Friis-Holm Johe 70% er Europas bedste mørke chokolade.

Danske Mikkel Friis-Holm cementerede lørdag aften sin position som en af verdens bedste chokoladeproducenter, da han ved International Chocolate Awards’ Europamesterskab i Firenze løb med guldet i prestigekategorien for mørk chokolade. Den 44-årige chokolademager fra Lejre kommer også hjem med to sølvmedaljer i samme kategori og én for mælkechokoladen Dark Milk 65%.

- Det er jo fucking fantastic! skriver Mikkel Friis-Holm i en mail fra Firenze, hvor den danske chokolademager lørdag aften indkasserede medaljer for alle de fire chokolader, der var blevet udtaget til finalen i EM i chokolade. Medaljerne kvalificerer samtidig chokoladerne til verdensmesterskabet, International Chocolate Awards i London, hvor Friis-Holm i oktober sidste år vandt både guld og sølv.

- I mælkechokoladekategorien nappede vi en sølvmedalje for Dark Milk 65%. Der blev uddelt én bronze til engelske Red Star med chokoladen Duffy’s Venezuela Ocumare 55%, og franske François Pralus fik guld for sin Tablette Melissa, meddeler en stolt Mikkel Friis-Holm.

I 2013 hed hans verdensmester i kategorien for mælkechokolade Dark Milk 55%.

EM-guld til Friis-Holm Johe 70%
Finalen i prestigekategorien for mørk chokolade blev et tæt løb mellem Friis-Holm og den franske chocolatier Stéphane Bonnat. Så tæt, faktisk, at der var pointlighed både i den indledende runde, i mellemrunden og i den sidste Grand Jury-runde, hvorfor dommerne til sidst, og meget usædvanligt, valgte at uddele guldmedaljer til både Friis-Holm Johe 70% og til Bonnats chokolade med navnet Kaori.

Der blev uddelt tre sølvmedaljer, og her måtte Friis-Holms Chuno 70% tripple turned og Nicaliso 70%, sølvvinderen fra 2013, dele hæderen med Bonnats M.Libânio. To bronzemedaljer gik til to britiske producenter.

Mikkel og chokoladefabrikken
Mikkel Friis-Holm håber, at de konsistent imponerende resultater ved de internationale konkurrencer kan hjælpe til at sikre den sidste del af finansieringen af de produktionsfaciliteter på Midtsjælland, som efter planerne skal stå klar inden udgangen af 2014.

Friis-Holm Chokolade søger nemlig fortsat private investorer, der kunne tænke sig at være medskabere af verdens bedste chokolader.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11