23948sdkhjf

Kødgrossist anholdt i hestekødssag

Willy Selten blev torsdag anholdt af de nederlandske myndigheder som følge af den verserende hestekødssag, der også trækker spor til Danmark.
Den nederlandske kødgrossist Willy Selten blev torsdag anholdt under mistanke for at snyde med hestekød, som er blevet solgt til flere lande som oksekød.

Også den stedfortrædende vicedirektør i firmaet ”Wiljo Import en Export BV and Vleesgroothandel Willy Selten” er nu i politiets varetægt, oplyser en efterretnings-og efterforskningstjeneste under de nederlandske fødevaremyndigheder (NVWA).

De to direktører er under mistanke for dokumentfalsk og bedrageri i hestekødssagen, mens en tredje ansat fra selskabets administration også har været til afhøring hos myndighederne.

Central person i hestekødssag
Ifølge anklageskriftet fra NVWA har selskabet modtaget cirka 300 ton hestekød fra både Holland, England og Irland i 2011 og 2012, som siden er blevet videresolgt som oksekød.

De nederlandske fødevaremyndigheder anser Willy Selten og selskabet for at være en central aktør i den hestekødssag, som for alvor tog fart i starten af året og som siden har spredt sig til det meste af Europa.

Således også i Danmark, hvor Fødevarestyrelsen i april satte navn på 14 virksomheder, som havde aftaget kød fra den nederlandske grossist.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125