23948sdkhjf

Orklas müsliproducent i Struer fik et drag over nakken i 2022

Et fald i overskuddet fra 8,8 millioner kroner i 2021 til 2 millioner i 2022 – og en halvering af bruttofortjenesten til 7,4 millioner – ville nok give en del topchefer sved på panden og klamme håndflader.

Men det gælder ikke Orkla Foods Struers direktør Peder Mikkelsen. For han var forberedt på, at 2022 ville blive et år med stor tilbagegang på grund af et fald i aktiviteterne – som følge af forventet mindre efterspørgsel – og etablering af en ny produktion. Plus generelle udfordringer som høje energipriser og inflation.

Derfor kalder Orkla Foods Struer resultatet for ”tilfredsstillende” i sin beretning for året:

- Aktivitetsniveauet har forventet været faldende, men resultatet før skat udgør 2,5 mio. kr., hvilket er lavere end forventet. Årsagen hertil er dels, at selskabsstrukturen er ændret, så virksomheden er et 100 pct. produktionsselskab i Orkla Gruppen, dels stigende indkøbspriser hen over året.

Virksomheden, der tidligere var kendt som Struer Brød, fik i 2021 år solgt sin produktion af ymerdrys og øllebrød videre til Funkisfood i Skjern og begyndte i stedet at fremstille müsli og granola. Det kostede Orkla en investering på et tocifret millionbeløb i en ny pakkelinje.

Frasalget gav en positiv afsmitning på bundlinjen i 2021, mens det lavere aktivitetsniveau altså sidste år affødte færre aktiviteter. Den udvikling vil fortsætte i år, skriver ledelsen, som forventer et resultat før skat i niveauet 1-3 millioner kroner i 2023.

- Det er som forventet. Vi var forberedt på, at det kræver tid og ressourcer at omstille virksomheden efter de nye investeringer, siger Peder Mikkelsen til Holstebro-Struer Dagblad.

Orkla Foods Struers egenkapitalen var ved årets udgang 61,4 mio. kr. mod 59,4 mio. kr. i 2021. Antallet af ansatte faldt i året fra 51 til 43.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093