23948sdkhjf

Millionfabrik klar til sojaproduktion

Hornsyld Købmandsgaard og Agro Korn A/S har investeret 100 mio. kr. i sojaproteinfabrikken Triple A og efter sommerferien påbegyndes produktionen af de nye specialprodukter til fødevareindustrien.
De to private grovvarevirksomheder Hornsyld Købmandsgaard og Agro Korn A/S har udviklet den nye teknologi til produktionen af sojaproteiner sammen med forskere fra Københavns Universitet gennem de seneste fem år. Og efter sommerferien lyder startskuddet for partnerskabets nye satsning. Det skriver Børsen i dag.

Triple A får en kapacitet på 40 mio. kg. årligt og kommer til at beskæftige omkring 10 ansatte. Men forventningerne til det nye selskab, vil virksomhedens adm. direktør Christian Christensen ikke udtale sig om.

- Det bliver naturligvis en meget betydelig del af vores forretning, men vi taler mere om udvikling end om udbytte, siger Christian Christensen til Børsen.

De to samarbejdspartnere er ud over sojaproteinfabrikken allerede i gang med et nyt projekt, igen i samarbejde med universitetet og Højteknologifonden.Her er fokus på specialprodukter fremstillet på basis af rapsprotein.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219