23948sdkhjf

Kims udvider chipsproduktionen for tocifret millionbeløb

Snacksproducent er løbet tør for kapacitet efter stor vækst i England

En markant vækst på det britiske marked får nu Orkla Confectionery & Snacks Danmark til at investere stort i sin chips- og snacksfabrik i Søndersø,  hvor store mængder Kims-produkter bliver produceret.

Til fyens.dk fortæller Orkla-direktør Carsten Hänel, at fremgangen i eksportforretningen har betydet, at Kims er løbet tør for kapacitet i Søndersø og derfor er i gang med at udbygge produktionen.

- Vi har investeret et betydeligt tocifret millionbeløb i at installere en ny linje - det er både en koger, pakkefaciliteter og så videre, siger direktøren til mediet.

Den nye linje skal ifølge fyens.dk producere snacks, der blandt andet tæller produkter som " Snack Chips", " Mega Mix" og " Jørgens Favoritmix". Linjen forventes at være klar inden årets udgang.

Orkla Confectionary & Snacks Danmark løftede sidste år omsætningen med godt 100 millioner kroner, så den blev på cirka 853 millioner. Overskuddet blev på 119 millioner kroner mod 112 millioner i 2021. 

- Fremgangen på omsætningen skyldes især, at det er lykkedes at styrke eksporten af chips og snacks, hvor særligt salget til England er vokset. Et marked, som gennem mange år har været vigtigt for os og nu er vokset yderligere, fortalte Carsten Hänel i forbindelse med offentliggørelsen af 2022-regnskabet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109