23948sdkhjf

Bryggeri taber tocifret millionbeløb i vanskeligt år

Bryggeriet To Øl havde to vanskelige corona-år.

Så rendte det danske bryggeri ind i voldsomme prisstigninger på både energi og råvarer. Det har været med til at give To Øl et blodrødt regnskab med et rekordtab på 17,9 millioner for 2022.

Direktør Tore Gynther forklarer nedturen til Børsen med følgende udtalelse, hvor han kalder det dårlige regnskab for resultatet af en ’kedelig kombo’.

-Det var et rutsjebaneår. Da samfundet løsnede op efter corona, stak vores salg af, og vi stod i en situation, hvor vi ikke kunne producere nok øl til at møde efterspørgslen. Efter krigens udbrud, den høje inflation og prisstigninger ændrede forbrugeradfærden sig dog markant, og det ramte os, fordi vi havde kæmpet med at møde efterspørgslen, og da vi nåede det, ændrede markedet sig. Det gav simpelthen bare en kedelig kombo, siger Tore Gynther, der stiftede To Øl i 2010, til Børsen.

Bryggeriet kan dog præsentere en stærk egenkapital på 32. mio. kr. ved afslutningen på 2022. Optimisme er der at spore hos ejerne, der har konverteret gæld for 15 mio. kr. om til egenkapital.

I 2019 overtog bryggeriet den kæmpestore, nedlagte Beauvais-fabrik i Svinninge på Fyn. Tore Gynther ejer i dag To Øl sammen med stifteren af bryggeriet Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078