23948sdkhjf

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Nye arbejdspladser på vej til tidligere Orkla-fabrik

Efter i første omgang at have været hemmelighedsfuld hvad angår købet af en kæmpestor, tidligere fødevarefabrik i Svinninge har bryggerivirksomheden To Øl nu åbnet posen med oplysninger.

I en pressemeddelelse fortæller stifter og direktør Tore Gynther, at To Øl har store planer for de 26.000 kvadratmeter med bygninger, som Orkla indtil 2016 brugte til marmeladeproduktion. Der er tale om den gamle Beauvais-fabrik, som også tidligere har produceret rødkål.

- Svinninge er vores største og mest ambitiøse projekt til dato. I Svinninge samler vi hele vores ølproduktion ét sted. Samtidig vil vi herfra køre al lagerhåndtering, logistik og produktudvikling. Det betyder både, at vi kommer helt tæt på alle led af produktionen, og også at vi nu skal ud og rekruttere medarbejdere til de nye arbejdspladser, sådan et sted medfører. Vi får brug for alt fra teknisk stab over lagermedarbejdere, fødevareingeniører og processoperatører til lokale øl-entusiaster, fortæller han.

En destination i sig selv
To Øl overtager bygningerne ved årsskiftet "for at brygge øl til lokalområdet og den store vide verden", nævner Tore Gynther.

To Øl hører til i den såkaldte craft beer-verden, hvor der brygges potente øl med masser af eksperimenterende smage og større mængder af humle, end man normalt kender fra øllets verden.

Læs også: Det her er de mange muligheders land

Virksomheden blev grundlagt i 2010 og har siden fungeret som et rejsende bryggeri. Det vil sige, at To Øl har brygget på andre bryggeriers tanke – primært i Belgien, men også andre steder i ind- og udland.

Nu vender To Øl snuden mod hjemlandet og bliver for alvor et dansk bryggeri - og altså med base på Vestsjælland, hvor Svinninge-grunden er på 151.000 kvadratmeter.

Læs også: Top 30: Nørderne kårer årets bedste øl

- Vi vil holde den store grund åben og grøn, så den er tilgængelig som hidtil. Vi vil desuden gøre fabrikken til en destination i sig selv. Vi har en lang række samarbejdspartnere og ølnydere i vores netværk, der vil komme til Svinninge for at se, hvordan vi arbejder, brygger og udvikler os her. Det er tanken at kunne invitere så mange nysgerrige sjæle som muligt indenfor, efterhånden som vi udbygger stedets muligheder. Vi vil naturligvis også gerne stille op til lokale byfester og arrangementer, så alle byens borgere kan få smag for det nye, lokale Svinninge-bryg, fortæller Tore Gynther.


Mere om: To Øl
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Gryderet med luft er kaldt retur

Haribo fik i høj grad vendt skuden

Tredobling: Madklubben tjente igen millioner

Så er den gal igen med Hard Rock

Harboes' familiedrama fik direktørlønninger til at eksplodere

Nu mærker FoodTech-messen positive takter

Nyhedsbrev

15.563 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Thise Mejeri satte igen ny rekord

Online Avis Arkiv

Restaurantkæden Grød vil åbne i udlandet

Vil kæmpe for Gram Equipment-erstatning til den bitre ende

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Food Supply udkommer også i sommerferien

Meyers Kantiner har igen sat sig på Folketinget

Stifter forlader jysk kæmpeprojekt

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Arla udnævner ny økonomidirektør

Farvel: Orme-Lasse bliver til Surfer-Lasse

Knas med byggeri giver Carletti laveste overskud siden 2014

Lakridskonge er nu med i eks-politimands snack-firma

Grøntvirksomheder fusionerer

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Britisk opkøb fastholder Daloon i minus

Succesfuld sommerøl: Bilka bliver eneforhandler med rekordordre

2

Containerslagterier på kanten af eksportsucces

Danmarks næststørste udleder af CO2 vil forurene mere i strid med EU-krav

Nordic Sugar beder om lov til at fyre med mere kul og svær brændselsolie i håbet om senere at koble sig på det nationale gasnet, viser en aktindsigt, Politiken Miljø & Klima har fået.

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Chokoladeproducent lukker flere butikker

Fødevarestyrelsen lukker efterforskning af campylobacter-udbrud

Lukning af corona-ramt tysk slagteri giver dønninger hos Tican

Fire ansatte på tysk Danish Crown-slagteri smittet med corona

Schulstad-ansatte har genoptaget arbejdet

Lagkagehusets eks-boss dropper Kohberg

Stryhns kalder store mængder leverpostej retur

Chr. Hansen på milliardopkøb i USA

Coronavirus sætter eksporten to år tilbage - men fødevarer trak op

Too Good To Go med nyt millionunderskud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

PCSCHEMATIC ønsker god sommer og supporten sidder klar.

At vælge byggegrund er ikke altid ikke nemt

Releaseplan for Wave 2 af Dynamics 365 og Power Platformen

Ny løsning til objektiv rengøringskontrol

HUSK! Vi har åbent som normalt hele sommeren!

Få viden om bæredygtig vandanvendelse i fødevareindustrien

Lead Auditor Fødevaresikkerhed

Hvad siger du til et gratis miljøtjek?

Lej dit løftegrej hos Carl Stahl A/S

Øg doseringskvaliteten ved at undgå luftindeslutninger

Salgsbod: Udendørs servering til cafe i special container

Canon har valgt et transportbånd med flere rækker

JOBNYT: Automationsingeniør med elektrisk erfaring

Busch Vakuumteknik Ønsker god sommerferie

Leverandørsamarbejde er en tillidssag for Lindab

Kom med til årets store fødevarekonference

Produktnyhed hos Carl Stahl A/S: Ergolash surringer

ScanDrums laver aftale med Infowise

ISO 14001 Inspirationsseminar

Den grønne dagsorden er også FRECONs hovedpine...

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

Vi bygger en Kran App - vil du hjælpe os?

Tag kontrol over din deklaration!

Star Industri går ALL IN - CNC-bearbejdning med fræs og drej

Lageret er fyldt med PALOMATer

Send til en kollega

0.14