23948sdkhjf

Svært år for Rynkeby

Trods omsætningsfremgang halverede Rynkeby Foods i 2012 sit resultat. Et nyt højkølelager og udvidelse af produktionskapaciteten skal medvirke til fremgang allerede fra i år.
Nordens førende producent af juice og andre frugtbaserede drikke, Rynkeby Foods A/S, fik i 2012 et resultat før skat på 23,2 mio. kr., hvilket er en betydelig tilbagegang i forhold til året før, hvor resultatet blev 58,9 mio. kr. En mindre omsætningsfremgang på 886 mio. kr. mod 846 mio. kr. i 2011 kunne ikke opveje det store indtjeningspres, som især stærkt stigende råvarepriser på verdensplan samt den voldsomme priskonkurrence især i detailleddet har medført.

Med til billedet hører dog også, at Rynkeby har foretaget betydelige investeringer, især i nordisk markedsføring.

- Vi har investeret massivt i markedsføring i Sverige og Finland og med succes, da resultaterne begynder at slå igennem allerede nu, udtaler administrerende direktør Jørgen Dirksen og fortsætter:

- Vi har således i Finland på få år opnået en andel på mere end 20 % af markedet for kølejuice, og allerede på nuværende tidspunkt i 2013 ligger vi foran budgetterne hos Rynkeby Foods.

Rynkeby Foods forventer således et bedre resultat i 2013 end det utilfredsstillende resultat for 2012, og investeringerne vil fortsætte for at nå de langsigtede mål og sikre vækst og fortsat udvikling også lokalt i Ringe. Gennem de seneste år har Rynkeby Foods investeret i et stort køle-højlager i Ringe, og virksomheden har i år ansøgt kommunen om at kunne udvide produktionskapaciteten fra de nuværende ca. 150 mio. liter årligt til ca. 250 mio. liter.

- En sådan stordrift er nødvendig, hvis man skal overleve i den hårde internationale konkurrence, siger Jørgen Dirksen og tilføjer:

- Indtjeningen pr. solgt liter er så lav i dag, at der skal stor omsætning til for at få en fornuftig forretning ud af det og dermed også fremtidssikre arbejdspladser. Og med vores planer for vækst over de kommende år har vi simpelthen ikke kapacitet nok i Ringe, som det er nu, siger Jørgen Dirksen.

Rynkeby Foods er 100 % ejet af Arla Foods.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078