23948sdkhjf

Juice4you dannede ramme for auditkursus

10 fødevarevirksomheder deltog på auditkursus hos Juice4you i Skødstrup som afslutning på workshop-forløbet ”Klargøring til ISO-certificering”. Og der var inspiration at hente fra allerede certificerede virksomheder.
Repræsentanter fra 10 større og mindre fødevarevirksomheder var samlet til auditkursus hos Juice4you den 30. maj. Auditkurset var den 5. og sidste workshop i et forløb med titlen: ”Klargøring til ISO-certificering”, hvor de deltagende fødevarevirksomheder sideløbende med teoretiske indlæg og sparring har haft mulighed for at arbejde med egne data via e-learning.

Afvigelser gør bedre!
Et af sidstedagens centrale temaer var afvigelser. Hvis auditor finder 10 afvigelser – så er virksomheden blevet 10 afvigelser bedre! Auditors opgave er objektivt at beskrive, hvad hun ser, påpege afvigelser samt identificere forbedringer.

Rikke Hammer Madsen, der er Kvalitetskoordinator hos Easyfood, som allerede er FSSC-22000 certificeret, øste på dagen ud af sine mange praktiske erfaringer. På audit i Juice4yous produktion kom hun med følgende forslag:

- Få nogen til at hente dit grønne affald, det kan jo bruges til biogas eller foder. De afhenter uden beregning, du får en grønnere profil, og så sparer du udgiften til affaldstransportør, sagde Rikke Hammer Madsen og tilføjede endnu en lille men væsentlig ting:

- Gasflasker mangler skilte om, at de skal fjernes ved brand – ring blot til leverandøren og spørg, om de ikke har sådan nogle liggende, opfordrede hun.

Med udgangspunkt i Juice4yous produktion blev der efterfølgende udarbejdet en plus/minus-liste, hvorudfra auditor skriver sin rapport. Udsagn på minus siden skal kunne hænges op på lovgivning, krav i standarder eller andre krav som virksomheden har påtaget sig. Auditor er altid objektiv.

Det er helt enkelt
Ifølge Anette Svenningsen, European House of Quality, skal auditorer være opmærksomme på ikke at sætte kravene højere end nødvendigt. Igennem hele forløbet har det derfor været hendes mål at give deltagerne et indtryk af, hvor lidt man kan slippe af sted med i forhold til at opfylde kravene til den ønskede certificering.

- Man skal ikke gøre det mere kompliceret, end det er i forvejen, fremhæver Annette Svenningsen.

Inge Kjær Thestrup, Juice4you, og Carsten Sørensen, CM Foods, gav efterfølgende udtryk for, at går efter at blive certificeret. Carsten Sørensen pointerer i øvrigt vigtigheden af, at audit foretages meget omhyggeligt, så troværdigheden omkring udstedte certifikater bliver højnet.

Forløbet er blevet gennemført af European House of Quality i samarbejde med ECOFood STM, en særlig indsats under Enterprise Europe Network, Future Food Innovation, Agro Business Park og NordDanmarks EU-kontor. Forløbet er finansieret af Europa Kommissionen og en mindre deltagerbetaling.

I august opstartes endnu et forløb, under overskriften ”Klargøring til certificering: BRC, IFS, FSSC/ISO 22000”. Læs evt. mere herom på http://www.eco-food.eu/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094