23948sdkhjf

Afsløret på Facebook: Fynsk firma fik bøde for at sælge kød uden tilladelse

Det fynske firma Vieta har ifølge Fødevarestyrelsen "påbegyndt fødevareaktiviteter" uden at være registreret. Styrelsen har derfor givet firmaet en bøde på 5.000 kroner en sur smiley, skriver fyens.dk.

Vieta beskæftiger sig ifølge cvr-registret med at levere handel og service, samt anden efter ledelsens skøn hermed beslægtet aktivitet - men er altså ikke registreret til salg af fødevarer.

Alligevel blev Fødevarestyrelsens rejsehold via opslag på Facebook opmærksom på, at virksomheden solgte både kød og æg og indledte derfor en undersøgelse, skriver mediet.

Af styrelsens rapport fremgår det, at Vieta har købt "4-5 bakker æg med ca. 100 æg i hver fra bekendt i Horsens. Virksomheden har solgt de to bakker til private personer. Der er ikke registreret hold af høns på matriklen". Desuden konstaterer Fødevarestyrelsen, at virksomheden har købt kød fra et fynsk slagtehus og videresolgt det til bekendte.

Vieta-direktør Vita Harder, der har vietnamesisk baggrund, fortæller til fyens.dk, at hun solgte fødevarerne til andre asiater for at hjælpe dem. Hun oplyser, at hun har tolket reglerne således, at man må sælge fødevarer 30 dage om året uden registrering, og at det overrasker hende, at hun har overskredet grænsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063