23948sdkhjf

Ny inkubatorfacilitet i fødevarebranchen

Agro Food Park etablerer ny inkubatorfacilitet i Skejby med Agro Business Park som operatør.
Som et led i at sikre iværksætteri, innovation og synergi i Danish Food Cluster er det besluttet at etablere en inkubatorfacilitet i Agro Food Park, som åbner 1. juli 2013.

Agro Business Park, der har hovedkontor i Foulum ved Viborg, har stor erfaring med inkubatoraktiviteter, netværk og projekter inden for fødevareerhvervet. Derfor indgår parterne nu et operatørsamarbejde, hvor Agro Business Park skal drive faciliteten i Agro Food Park og tiltrække iværksættere, yde iværksættervejledning samt bistå i forbindelse med fremskaffelse af risikovillig kapital og projektfinansiering.

- Iværksættere har stor idérigdom og skaber innovation ved at udvikle nye produkter og metoder, og samtidig styrker de fødevareerhvervets konkurrenceevne. De har derfor en afgørende rolle for vækst og dynamik i erhvervet, siger Jan Mousing, formand i Agro Food Park, og fortsætter:

- Vi kan med den nye aftale styrke samarbejdet i den danske landbrugs- og fødevareklynge, så Agro Business Parks ressourcer kommer i spil i nye sammenhænge. Det at skabe nye produkter, services, virksomheder og jobs på baggrund af viden bliver helt centralt både for landbruget og fødevareindustrien, men også for Danmark generelt.

Læs også: Internationale fødevare-matchmakere fik smag for Aarhus

Næstformand i Agro Business Park A/S, Annette Rye Larsen, supplerer:

Læs også: Masterplan for Agro Food Park på vej

- For Agro Business Park er det vigtigt at være til stede i Agro Food Park, hvor Agro Business Park kan udnytte netværk og kompetencer til at skabe nye netværk og innovation inden for fødevarebranchen. På den måde kan Agro Business Park videreudvikle sine kompetencer og udnytte disse på en større kritisk masse.

Agro Business Park er via projekter som eksempelvis Future Food Innovation og Enterprise Europe Network også en stærk aktør i at forankre og udvikle den danske fødevareklynge til gavn for erhvervet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094