23948sdkhjf

Frifundet for krav om 650 millioner i erstatning

En kapitalfond skal ikke betale en erstatning på flere hundrede millioner kroner efter salg af Gram Equipment

Et stort retsopgør mellem kapitalfondene FSN og Procuritas er fredag kulmineret med en pure frifindelse for et erstatningskrav på cirka 650 mio. kr.

Det fremgår af et resume af dommen fra Sø- og Handelsretten.

FSN havde sagsøgt Procuritas, efter at fonden havde købt ismaskinefabrikken Gram Equipment af et selskab, som hørte under Procuritas.

Men kort tid efter købet stod det klart, at et forventet overskud hos Gram i stedet var et millionunderskud.

Derfor anlagde FSN en voldgiftssag og fik i 2020 voldgiftsrettens ord for, at der havde været svig under salget, og at fonden var berettiget til en millionerstatning.

De penge fik fonden imidlertid aldrig. Derfor blev spørgsmålet indbragt for Sø- og Handelsretten, som tog hul på den omfattende sag i marts.

Efter 37 retsmøder er et flertal blandt dommerne i sagen nået frem til, at Procuritas ikke er erstatningsansvarlige over for FSN.

Procuritas har under hele sagen fastholdt, at de ikke havde kendskab til, at Gram Equipments regnskaber ikke var retvisende.

Konkret har fabrikken været ejet af et selskab i Luxembourg, som har været ejet af en fond, der hører under Procuritas, som har adresse på øen Guernsey.

Selskabet i Luxembourg, som ejede Gram, er siden gået konkurs.

Sø- og Handelsretten har også frifundet den tidligere direktør hos Gram Equipment, samt en tidligere partner i Procuritas for erstatningskravene mod dem.

Ud over, at FSN altså ikke står til erstatningen, kan kapitalfonden også se frem til, at den skal betale både egne advokater og flere andre udgifter i forbindelse med sagen.

Ifølge dommen skal der betales 47,3 millioner kroner i udgifter til syn og skøn og de sagsøgtes advokater.

FSN planlægger at anke dommen. Det siger Nicolai Norrbom, som er partner hos FSN Capital Partners, til Berlingske.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141