23948sdkhjf

Kapitalfonde gør klar til nyt slagsmål om Gram Equipment

I januar 2018 købte kapitalfonden FSN Capital Gram Equipment af en anden kapitalfond, Procuritas.

Kort efter overtagelsen afslørede revisionsselskabet EY imidlertid regnskabsmæssige uregelmæssigheder hos den sydjyske producent af iscrememaskiner.

Dette førte til, at FSN Capital indledte juridiske og kriminaltekniske undersøgelser og indgav en voldgift mod Procuritas i september 2018 med krav om, at indtægter og overskud var bevidst manipuleret gennem falske regnskaber som falske indtægtsgenkendelser på projekter, falske fakturaer og bagdatering af ordrer.

I juni 2020 tilkendte en international voldgiftsret FSN Capital 87 mio. euro - cirka 650 mio. kr. - i erstatning for bedrageri og forsætlig uredelighed.

Den erstatning har FSN Capital imidlertid ikke modtaget, og derfor har kapitalfonden nu sagsøgt Procuritas. Sagen begynder i Sø- og Handelsretten onsdag, skriver Børsen.

Hos Procuritas mener man dog ikke, at FSN Capital har lidt noget tab.

“Beskyldningerne er uforenelige med sagens bevisligheder og af en sådan grovhed, at der ville være tale om strafbare injurier og miskreditering efter markedsføringsloven, hvis udsagnene blev fremsat uden for retssagens rammer,” skriver Procuritas og daværende partner Tomas Therén via advokatselskabet Kromann Reumert i et påstandsdokument, som Børsen har fået indsigt i.

Her henviser man blandt andet til en skønsrapport udarbejdet i januar 2023, hvor det fremgår, at FSN Capital højst har betalt 27,3 mio. euro (203,2 mio. kr.) for meget for Gram Equipment. Det beløb mener Procuritas imidlertid, at FSN Capital har fået mere end godtgjort gennem en forsikringsudbetaling på 50 mio. euro (372,2 mio. kr.) i 2019.

FSN Capitals krav lyder på 650 mio. kr.

Der er afsat 37 retsdage til sagen.

Originalartikler: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/kapitalfonde-er-i-gigantisk-slagsmaal-om-dansk-selskab?b_source=gram&b_medium=row_1&b_campaign=list_3

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/procuritas-fsn-har-ikke-lidt-tab-paa-gram?b_source=gram&b_medium=row_1&b_campaign=list_2

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes rykker tættere på
Aarstiderne sparker udlandsplaner til hjørne
Salling Group udpeger nye direktører for Nettos tyske afdeling
Milliardkoncern træder ud af planteselskabs ejerkreds - krise ødelagde direktørs ambitiøse plan
Redningsplan er slut for Skares personlige holdingselskab
Optimismen er tilbage hos Meyers: Vil fordoble salget til foodservice
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.093