23948sdkhjf

Berømt i Thy: Nu er hendes dressing sprunget syd for fjorden

Efter i 40 år stort set kun at have solgt sin salatdressing i Thy og omegn, er Mariette Grønnegård godt i gang med at brede den ud syd for Limfjorden.

Grønnegårds Salatdressing, der er legendarisk for mange thyboer, er nu også at finde i butikker i Aalborg, Randers og Struer - sidstnævnte fra i går i byens Meny-butik, fremgår det af Grønnegårds Dressings Facebook-side.

Og i næste uge følger Meny-butikken på Skalborg Bakke i Aalborg efter. I forvejen har en Rema 1000-butik i Aalborg Grønnegårds Salatdressing på hylderne.

Dressingen blev skabt af Mariette Grønnegård, da hun i 1983 åbnede en salatcafé i Thisted. Da hun efter nogle år solgte caféen, blev dressingproduktionen overtaget af KK Specialiteter. Ifølge Aalborg.nu lykkedes det senere Mariette Grønngård at få navne-patentet tilbage, da KK Specialiteter glemte at forny det.

- Den dag jeg fik det tilbage, var jeg meget glad. KK var endda flinke at give mig listen over udsalgssteder. Det er jeg meget taknemmelig for, siger hun til mediet.

Hun fik i første omgang Herning Salatfabrik til at producere dressingen, og senere udviklede Flensted med Mariette Grønnegård som blikfang tre forskellige dressinger uden større succes.

Derfor besluttede hun at satse på den oprindelige med navnet Grønnegårds Salatdressing, og hun har nu en aftale med Thy Økobær, som står for produktionen, fortæller Aalborg.nu.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079