23948sdkhjf

Slagterigigant vil dele ejerskab i datterselskaber

Spareplaner er ikke det eneste middel. Slagterigiganten Danish Crown går flere veje for at løfte sig ud af den aktuelle krise. 

I et interview med Finans fortæller Danish Crowns bestyrelsesformand Erik Bredholt, at der er planer om at lukke medinvestorer ind i tre datterselskaber, hvoraf det eneste med dansk produktion er DAT-Schaub.

De to andre hører hjemme i Polen og Sverige.

- Det er åbenlyst, at der skal ske noget gennemgribende. Vi er allerede i fuld gang med en kæmpe spare- og effektiviseringsplan, men det her er så voldsomt, at vi ikke kan spare os ud af det. Vi skal sørge for, at der også er luft til at være offensiv og skabe vækst. Vi får bedre muligheder for at forløse hele koncernens vækstpotentiale, hvis vi trækker eksterne medejere med intelligent kapital ind i vores datterselskaber, siger Erik Bredholt til erhvervsmediet.

DAT-Schaub er lidt af et guldæg med en omsætning på over fem milliarder kr. og et seneste driftsresultat over milliarden. Selskabet står for behandlingen af svinetarme på samtlige danske svineslagterier og på svineslagterier i Tyskland, Sverige, Polen, England, Frankrig og USA.

Læs også Opfordring til Danish Crown: Skrot spareplanerne og tænk i nye baner (food-supply.dk)

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093